Afyonkarahisar'daki Emeklilerden Haziran Ayı Maaş Zamlarına Tepki Geldi - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'daki Emeklilerden Haziran Ayı Maaş Zamlarına Tepki Geldi

Afyonkarahisar\'daki Emeklilerden Haziran Ayı Maaş Zamlarına Tepki Geldi

Türkiye Emekliler Derneği (TUED) Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, Haziran ayı enflasyonuna göre emeklilere verilen yüzde 5,70 zammı değerlendirerek, “Bu zamlar adaletli değil, maaşlara adaletli yansımıyor” dedi.

03.07.2014 14:10

Türkiye Emekliler Derneği (TUED) Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, Haziran ayı enflasyonuna göre emeklilere verilen yüzde 5,70 zammı değerlendirerek, "Bu zamlar adaletli değil, maaşlara adaletli yansımıyor" dedi.

Emeklilere verilen zam oranlarını değerlendiren Ege, zam oranının Afyonkarahisar'daki emeklilerle birlikte Türkiye'de yaşayan hiçbir emekliyi memnun etmediğini ifade etti. 2000 yılı öncesi emekli olanların taban ücret üzerinden aldığı bin TL'lik maşının son zamlarla birlikte yaklaşık 50 TL arttığını, ancak 2000 yılı sonrası emekli olanların ise aldıkları 3 bin TL oranındaki maaşlarına yaklaşık 200 TL zam geldiğini kaydeden Ahmet Ege, "Böyle bir sistem olabilir mi? Bu adaletli mi? Biz dernek olarak bu sistemin kalkmasını ve emekliler arasından üvey, öz gibi muamele yapılmasını istemiyoruz. Emekliler arasından adalet olmalı. 3 bin TL maaş alanda, fırından ekmek alırken aynı parayı ödüyor. Bin TL maaş alanda aynı parayı ödüyor. Kesinlikle bu sistemden vazgeçilmeli. Biz zam değil intibak bekliyorduk. İnşallah bizlerin, yani bir milyon 900 bin kişinin beklediği intibak yasası çıkacaktır. Kentimizde 102 bin, merkezde ise 35 bine yakın emekli var. Bizler sorunlarımızı bir araya gelerek çözmek istiyoruz. Emeklilerimizi derneğimize bekliyoruz. Gelin birlik olalım haklarımızı birlikte savunalım" dedi.

BAŞKAN EGEDEN 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARIN ŞEHİR İÇİ ULAŞIMDAN ÜCRETSİZ YARARLANMALARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Öte yandan, 65 yaş üstü vatandaşların kent ulaşımında toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecekleri yönünde de bir açıklama yapan Ege bunun için vatandaşların sadece kimliklerinin göstermelerinin yeterli olduğunu söyledi. Ege konu ile ilgili açıklamasında şunları söyledi:

"2 Ağustos 2013 tarih ve 6495 sayılı yasanın 88'nci maddesine göre 4 Mart 2014 tarihinde 28931 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan, Aile ve Sosyal politikalar bakanlığının hazırladığı yönetmeliğin gereği demiryolları ve denizyollarının, şehiriçi hatlarında sunulan toplu insan ulaşımına yönelik hizmetleri ile belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs veya şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden Türk vatandaşı olan 65 yaş ve üzeri kişiler (1949 ve bu tarihten önce doğanlar) şehiriçi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanır. Nüfus cüzdanlarını göstermeleri yeterli olacaktır." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'daki Emeklilerden Haziran Ayı Maaş Zamlarına Tepki Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement