Ak Gençler Mehmet Akif'i Andı - Son Dakika
Yerel

Ak Gençler Mehmet Akif'i Andı

Ak Gençler Mehmet Akif\'i Andı

AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları Mehmet Akif Ersoy'u konferansla andı."Mehmet Akif Ersoy ile Anlaşabilmek" başlıklı konferansa konuşmacı olarak yazar ve iletişim uzmanı Fatih Akbaba katıldı.

05.02.2013 15:19

AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları Mehmet Akif Ersoy'u konferansla andı.

"Mehmet Akif Ersoy ile Anlaşabilmek" başlıklı konferansa konuşmacı olarak yazar ve iletişim uzmanı Fatih Akbaba katıldı. Merinos Kültür ve Kongre Merkezi Orhangazi Salonu'ndaki konferansta konuşan Akbaba, Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitler sundu. Akbaba, "Önemli olan Mehmet Akif'in şiirlerini iyi okumak değil, fikri ve sosyal dünyamızda Akif'in fikirlerinden hangi izler taşıdığımızı sorgulamaktır. Hepimiz isteriz ki Akif gibi bir çocuğumuz olsun. Bunu isteyebilmek için önce Emine Şerife Hanım gibi bir anne, Tahir Efendi gibi bir baba olmak lazım" dedi.

İstiklal Marşı'nın yeni bir anlayış ve muhakeme yönüyle ele alınması zamanının geldiğini vurgulayan Akbaba, "Bu yönüyle İstiklal Marşı hem mana hem de hedeflenen amaç itibariyle üzerinde çalışma yapmamız gereken ciddi bir gönül malzemesi olarak karşımıza çıkmaktadır. "İstiklal Marşı'nın şairine o dönemin bazı yöneticileri tarafından öldükten sonra bir vebalı gibi davranılmış olmasını hiçbir vicdan ve mantık kabul edemez. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın direktifleriyle İstiklal Marşı'nın kabulünün 90'ıncı yılında 'Mehmet Akif Ersoy Yılı' ilan edildi. 1936'dan bu yana bu özel yıl ilan etmeyenler hakkında bir vefadan bahsetmiş olabilir miyiz? Allah razı olsun ki 2011'de bu gerçekleşti. Elbette unuttuğumuz Mehmet Akif'i, sadece şiirini okuyarak iyi anladığımızı düşünüyorsak yanılırız. Bize yakışan onun fikirlerinden ve insani duruşundan faydalanmak. Ailemize, toplumumuza ve devletimize katkıda bulunmaktır. İşte o zaman Mehmet Akif Ersoy ile anlaşabiliriz. Mehmet Akif'i çocuklarımıza ve ailemize iyi anlatmalıyız. Çocuklarımıza Akif gibi dert adamı olmayı öğretmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

(MŞ)

05.02.2013 14: 56: 15

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Gençler Mehmet Akif'i Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement