Ak Partili Çallı'dan Barış Sürecine Destek - Son Dakika
Yerel

Ak Partili Çallı'dan Barış Sürecine Destek

Ak Partili Çallı\'dan Barış Sürecine Destek

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Hakkari eski il yönetim kurulu üyesi Memduh Çallı, başlatılan süreci her zaman desteklediğini ve taraflara teşekkür ettiğini söyledi.

23.03.2013 13:52

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Hakkari eski il yönetim kurulu üyesi Memduh Çallı, başlatılan süreci her zaman desteklediğini ve taraflara teşekkür ettiğini söyledi.

Yazılı bir açıklama yayınlayan Memduh Çallı, cumhuriyettin kuruluşunda Türklerle Kürtlerin ortak paydada birleşerek 1921 anayasasını yaptıklarını söyledi. Çallı, "Bu tarihi hatanın giderilmesi için zaman zaman Kürtler yasal haklarını istemelerinde büyük haksızlıklar ve ölümlere maruz kalmışlardır. Bundan dolayı bugün var olan Kürt ulusal hareketi, geçmişte uygulanan imha, inkar ve asimilasyondan dolayı meydana gelen çatışmaların sebebi değil, sonucudur. Buna rağmen Kürtler her zaman savaşın değil barışın taraftarı olmuştur. Bir gün mutlaka barış olacağına inanan biri olarak 2012 yılının yaz mevsiminde Hakkari Üniversitesi ve Zirve Dağcılık Kulübü'nün düzenlenmiş olduğu Sümbül Dağı tırmanışında 52 dağcının içinde bende vardım. Sümbül Dağı'na tırmanışa başladığımız gün, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Sayın Leyla Zana, barışı konuşmak ve sorunu çözmek için bir görüşme gerçekleşmişti. Bu görüşme anısına, üzerinde AK Parti rumuzu, Sayın Başbakanımızın Türk bayraklı resmi ile 'barış ve kardeşlik' yazılı pankartı Sümbül Dağı zirvesine asmıştım. Bugün, o günkü barış ve kardeşlik duygularımın gerçeği ortaya çıkmıştır. O gün bu pankarta yanlış yorum yapanlar cevabını ve haklılığımı 21 Mart 2013 Diyarbakır Nevruzu'nda almışlardır. Bugün içinde bulunduğumuz barış ve kardeşlik havasını oluşturan her iki tarafın haklarına ve liderlerine sonsuz teşekkür ediyorum" dedi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Partili Çallı'dan Barış Sürecine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement