Akademi İksev'de Sıradışı Seminer; "Zafudu Perküsyon Serisi" - Son Dakika
Yerel

Akademi İksev'de Sıradışı Seminer; "Zafudu Perküsyon Serisi"

Akademi İksev\'de Sıradışı Seminer; "Zafudu Perküsyon Serisi"

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) nitelikli müzik ve dans eğitimi verdiği oluşumu Akademi İKSEV Ustalık Sınıfları ikinci dönem semineri, müzikseverlere yeni bir çalgıyı tanıtacak.

04.04.2014 11:29

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV) nitelikli müzik ve dans eğitimi verdiği oluşumu Akademi İKSEV Ustalık Sınıfları ikinci dönem semineri, müzikseverlere yeni bir çalgıyı tanıtacak. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanı Zafer Baykal, kendi tasarımı olan Seramik Ritim Enstrümanları "Zafudu" Perküsyon Serisini 11 Nisan Cuma günü saat 18.00'de Akademi İKSEV'de müzik ve seramik öğrencileriyle paylaşacak.

9 yıldır Afrika kökenli ritim aleti olan Udu üzerine çalışmalar yürüten Zafer Baykal, bu konuda bir yüksek lisans tezi de yazdı. Sahra altı Afrika kabilelerindeki Udu geleneğinin haricinde; kendi sanatsal eğilimlerini de yansıtacak yeni Udu tasarımları yapan sanatçı, çağdaş müzik sunumlarında kullanılabilir ritim aletlerini tasarlarken, Anadolu kültürünün verilerini Afrika verileriyle buluşturdu, Araştırmacının udu tasarımları Afrika udularının temel mantığını ve ezgi anlayışını koruyarak gerek form gerekse renk yelpazesi zenginleştirilmiş çalışmalar olarak tasarlandı.

ANADOLU TANRIÇALARI MODEL OLDU

Üretilen tüm modellerin, Anadolu'da yaşamış tanrıçalardan esinlenilerek gerçekleştirildiğini belirten Zafer Baykal, özellikle, İ.Ö. 6000-5500 döneminde yapılmış olan, pişmiş topraktan ana tanrıça heykelciklerinden esinlenildiğini belirtti. Enstrümanlar ile ilgili şu ana kadar ulusal ve uluslararası olmak üzere 2 makale 8 bildiri, 1 poster, 1 kişisel sergi, seminerler, birçok konser ve resital veren sanatçı, 9 yıllık araştırma sürecini ve ulaştığı sonuçları dinleyenleri ile paylaşacak. Ardından kendi tasarımı seramik enstrümanlarla bir de mini konser verecek.

Zafer Baykal'ın, anadolu tanrıçalarından esinlenerek oluşturduğu seramik ritim enstrümanlarıyla ilgili seminer ve konseri 11 Nisan Cuma günü saat 18.00'de Mithatpaşa caddesi 138 Karataş adrısandeki Akademi İKSEV'de ücretsiz olarak izlenebilecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akademi İksev'de Sıradışı Seminer; 'Zafudu Perküsyon Serisi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement