Akhisar'da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Akhisar'da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlandı

Akhisar\'da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Akhisar'da coşkuyla kutlandı.

19.05.2012 17:15

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Akhisar'da coşkuyla kutlandı.

Milli Egemenlik Meydanı'nda Atatürk Anıtı'nın önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenk koyma töreni ile program başladı. Daha sonra Akhisar Belediyesi Şehir Stadyumu'ndaki programa geçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın ardından ilk olarak Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muammer İnan bir konuşma yaptı. İnan, "Gençlik gelecek demektir, Türk genci Türk İstiklal ve Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi bugün ve yarınların en büyük güvencesidir. Bugün Ulusal Kurtuluş Savaşının başladığı Türk Milletinin varlığının sonsuza dek sürecinin işaret edildiği gündür. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir diyerek Samsun'a çıkması, bağımsız ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olmuştur. 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılan özgürlük ateşi TBMM'nin açılması ile birlikte kısa sürede tüm ülkeye dalga dalga yayılmaya başlamıştır. Geçmişini, tarihini ve kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktaran topluluklar sonsuza kadar yaşama hakkına sahiptirler." dedi. Sunuculuğunu Zeynep Gülin Öngör Kız Meslek Lisesi Edebiyat Öğretmeni Derya Ağırlıoğlu ve Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ufuk Önal'ın yaptığı programda konuşmaların ardından Zeynep Gülin Öngör Kız Meslek Lisesinden Elif Güngör'ün şiir okuması ile devam etti. Programda Öcal Hancı önderliğinde Jimnastik gösterileri, Perihan Deniz ve Merve Deniz önderliğine Akhisar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterileri, Hüseyin Yüksel önderliğinde ise Akhisar Belediye spor Taekwondo Takımı gösterileri yer aldı.

Gösterilerin ardından spor müsabakalarında dereceye girenler öğrenci ve okullara ödüllerini Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ramazan Yiğit ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Maksut Karakulak verdi. Programın sonunda Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edile spor müsabakalarına geçildi. İlk spor müsabakasında okullar arası penaltı müsabaka atışları yapıldı. Penaltı atışları müsabakası sonunda birinci Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi, ikinci Kayhan Ergun endüstri Meslek Lisesi ve üçüncü Akhisar Ticaret Meslek Lisesi oldu. İkinci spor müsabakalarında ise 100 metre bayraklı Kız öğrenciler yarıştı. Müsabaka sonundan birinci Akhisar Ticaret Meslek Lisesi, ikinci Zeynep Gülin Öngör Kız Meslek Lisesi ve üçüncü Özel Akhisar Lisesi oldu. İsveç usulü 1000 metre bayrak yarışında ise birinci Akhisar Kayhan Ergun endüstri Meslek Lisesi, ikinci Akhisar Ticaret Meslek Lisesi ve üçüncü Özel Akhisar Lisesi oldu.

CHP VE ADD PROTESTO ETTİ

Öte yandan çelenk töreninin ardından CHP İlçe Teşkilatı ve Atatürk Düşünce Derneği üyeleri, bu yıl 19 Mayıs'ta çelenk sunulmasına izin verilmemesini Atatürk Anıtı'na çiçek koyarak protesto etti.

Konu ile ilgili konuşan CHP Akhisar İlçe Başkanı Vehbi Bakırlıoğlu, "Bilindiği gibi resmi bayramları kutlama yönetmeliği değişti ve artık çelenk konmamıza bile izin verilmiyor. Yönetmeliklerle genelgelerle, çelenk koymamıza izin vermeyebilirsiniz ama bizim Atamıza olan sevgimizi çiçeklerle sunmamıza engel olamazlar. Bundan dolayı hepinizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor bayramınızı kutluyorum" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akhisar'da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement