Akmek'ten 7. Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika
Yerel

Akmek'ten 7. Yıl Sonu Sergisi

Akmek\'ten 7. Yıl Sonu Sergisi

Kepez Meslek Eğitim Kursları’nın (AKMEK) 7. dönem yıl sonu sergisi ziyaretçilerle buluştu.

03.06.2016 09:59

Kepez Meslek Eğitim Kursları'nın (AKMEK) 7. dönem yıl sonu sergisi ziyaretçilerle buluştu.

AKMEK'in 7. dönem kursiyerlerinin eserlerinden oluşan ve "Narin Eller, Nadir İşler" adıyla düzenlenen yılsonu sergisi törenle ziyarete açıldı. AKMEK'in 5 ayrı merkezinde, 54 ayrı branşta açtığı 143 kurstaki, 48 öğreticinin ve 3 bin 518 kursiyerin el emeği göz nuru eserleri, sergide ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, İlçe Emniyet Müdürü İlker Ekşi, Ak Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Kepez İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Tutan, kursiyerler, aileleri ve davetliler katıldı.

"HER ŞEYDEN EVVEL HANIMLARI MUTLU ETMELİYİZ"

Tören, Nazime Baki Saatcioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi'nin ve Kepez Belediyesi ile Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği işbirliği ile kurulan Engelliler Mehteran Takımı'nın gösterisi ile başladı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de törende yaptığı konuşmada 1999'da kurdukları AKMEK'in 7. yaşını tamamladığını belirtti. Tütüncü, 5 şubesinde, ağırlıklı olarak hanımlara hizmet veren ve güzel bir sosyal belediyecilik çalışması olan AKMEK'i, emek emek ve gayret gayret büyüttüklerini kaydetti. "Mutlu bir şehir hayal ediyorsanız her şeyden evvel hanımları mutlu etmeliyiz", diyen Tütüncü, "Çünkü kadınları mutlu olan bir toplum, bütün unsurlarıyla mutlu olan toplum demektir. Kadını mutlu olan bir toplum, bütünüyle değerli ve aziz bir toplumdur. AKMEK böylesi bir anlayışın ürünü oldu" diye konuştu.

"2009'DA ATTIĞIMIZ O ADIM BUGÜN BÜYÜDÜ"

AKMEK'e katılan hanımların öz güveninin arttığına işaret eden Tütüncü, "Zaman geldi maddi imkansızlar nedeniyle şehrin diğer noktalarındaki sosyal aktivitelere, kültürel etkinliklere katılamayan hanımlarımız, AKMEK'te farklı alanlarda sosyalleşmenin mutluluğunu yaşadılar. AKMEK kursiyerlerimiz, 2 yıl önce güzel bir tiyatro temsili sahnelemişlerdi. Daha düne kadar imkansızlıklar nedeniyle dört duvar arasında hayatını sürdüren hanımlarımız, AKMEK ile kültürel ve sosyal ortamı yaşıyor. Hanımların mutlu bir Kepez hayali vardı. Bunun ilk adımını AKMEK'te attık. 2009'da attığımız o adım bugün büyüdü ve hizmetleriyle örnek, hanımlarımıza nitelikli sanat ve meslek kursları veren bir kurum haline geldi. AKMEK, sadece hanımlara değil, yaz aylarında çocuklara yaz spor kursları sunuyor. AKMEK merkezleri, mahallelerimizin ortalarında halkımıza sosyalleşme noktaları oldu. Çeşitli kültürel faaliyetlerle, eğitici seminerlerle, konferansla, gezilerle AKMEK sıra dışı bir eğitim kurumu haline geldi" dedi.

"5 AYRI NOKTADA 54 AYRI BRANŞTA 143 KURS AÇTI"

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ve belediyenin güçlerini birleştirerek AKMEK'e çok farklı heyecan getirdiklerine vurgu yapan Tütüncü, "Sergideki ürünler, ele ele, gönül gönüle vermenin, yüksek bir ufukla, azimle, sebatla yola, yolculuğa devam etmenin ürünüdür. 2009 azimle ve gayretle çıktığımız yolun neticesinde AKMEK, 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde 5 ayrı noktada 54 ayrı branşta 143 kurs açtı. Bu kurslarda 48 öğretici,3 bin 518 kursiyere hizmet verdi. Bu sergi böylesi büyük organizasyonun neticesidir. Hedefimiz önümüzdeki yıl AKMEK'in başarı çıtasını daha üst seviyeye taşımak ve bu mutluluğu fersah fersah büyütmektir" açıklamasını yaptı.

Konuşmaların ardından Tütüncü ve eşi Dr. Ayşe Tütüncü ve diğer davetlilerle kurdeleyi keserek, AKMEK'in 7. dönem "Narin Eller Nadir İşler" adıyla düzenlenen sergiyi, ziyarete açtı. Tütüncü çifti, AKMEK Koordinatörü Tevfik Demir eşliğinde sergiyi gezdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akmek'ten 7. Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement