Akşehir Belediyesi'nden 23 Köye Oyun Grubu - Son Dakika
Yerel

Akşehir Belediyesi'nden 23 Köye Oyun Grubu

Akşehir Belediyesi\'nden 23 Köye Oyun Grubu

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, Büyükşehir Yasası kapsamında Mart ayındaki Yerel Seçimlerin ardından mahallesi haline gelecek 23 köye şimdiden hizmet götürmeye başladı.

25.09.2013 16:18

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, Büyükşehir Yasası kapsamında Mart ayındaki Yerel Seçimlerin ardından mahallesi haline gelecek 23 köye şimdiden hizmet götürmeye başladı.

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, yasanın yürürlüğe girme tarihini beklemeden belediye imkanları el verdiğince köylere hizmet götürmek için çalışmalara başlandığının altını çizerek, "Yeni Büyükşehir Yasası çıktıktan sonra Akşehir Belediyesi olarak bizim ilk meclis kararımız bize yeni bağlanacak ve birer mahallemiz haline gelecek olan köylere yapılacak olan yatırımlarla ilgili oldu. Bu meclis kararına göre, köylerimizin çöplerinin toplanmasına başladık. Şu anda Akşehir'e bağlı 23 köyümüzün çöpleri Akşehir Belediyesi tarafından alınmaktadır. Yine köylerimizdeki sinek ve larva ile mücadeleler içinde Akşehir'in ihalesi yapılırken köylerimizin ilaçlama ihalesini de birlikte yaptık. Bu yıl bu ilaçlama konusunda da oldukça başarılı sonuçlar elde ettik ve köylerimizde de sinek olmadı. Köydes Projesi kapsamında köylerimize 102 bin metrekare taş verildi. Bu taşların döşeme işçiliği de şu anda Akşehir Belediyemiz tarafından yapılıyor. Sanıyorum Kurban Bayramı'na kadar bu 23 köyümüzün 102 bin metrekarelik taş döşeme çalışmaları da tamamlanmış olacak ve böylece köyde yaşayan vatandaşlarımızda şehir standartlarındaki yollara kavuşmuş olacaklar" dedi.

KÖYLERE OYUN GURUBU

Köylere verilen hizmetler kapsamında 23 köye Akşehir Belediyesi tarafından birer oyun gurubu kurulacağını kaydeden Başkan Oğul, oyun gruplarını muhtarlara gösterdi. Akşehir Fidanlığı'ndaki programa Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Yiğit ile Akşehir'e bağlı 23 köyün muhtarı katıldı.

Köylerdeki çocuklarında Akşehir'de yaşayan akranları gibi oyun gruplarından yararlanmalarını, çocuk olmanın ve oyun oynamanın zevkini yaşamalarını istediklerini belirten Oğul, "Akşehir Belediyesi olarak her köyümüze oyun grubu vermek istedik. Yaptığımız ihale sonucunda da her köyümüze birer adet oyun gurubunu Kurban Bayramı'na kadar kurmayı planlıyoruz. Bu oyun grupları sayesinde köydeki çocuklarımızın da şehirdeki akranları gibi oyun gruplarından faydalanmalarını amaçlıyoruz. Ben tüm köy muhtarlarımıza teşekkür ediyor ve bu oyun gruplarının köylerimize ve köylerimizdeki çocuklarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akşehir Belediyesi'nden 23 Köye Oyun Grubu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement