Akşehir'de "Kaynaklarla Nasreddin Hoca ve Fıkraları" Paneli - Son Dakika
Yerel

Akşehir'de "Kaynaklarla Nasreddin Hoca ve Fıkraları" Paneli

Akşehir\'de "Kaynaklarla Nasreddin Hoca ve Fıkraları" Paneli

54.Uluslar arası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri çeşitli etkinliklerle sürüyor.

09.07.2013 13:16

54. Uluslar arası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri çeşitli etkinliklerle sürüyor. Etkinlikler kapsamında "Kaynaklarla Nasreddin Hoca ve Fıkraları" konulu bir panel düzenlendi.

Akşehir Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panele, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vefa Taşdelen başkanlık yaparken, eğitimci-yazar Mustafa Özçelik ve şair-yazar Şaban Abak, Nasreddin Hoca ile ilgili eserleri konu alan konuşmalar yaptı. Vefa Taşdelen, Nasreddin Hoca'nın yeni kuşaklara daha iyi anlatılması gerektiğini belirterek, "Nasreddin Hoca artık bir kültür haline geldi. Bu kültür yüzyıllardır çoğalarak bir kültür birikimi ortaya çıkmış. Bugün artık bu birikim sayesinde Nasreddin Hoca'yı daha iyi anlayabiliriz" dedi.

Nasreddin Hoca'nın dünya çapında bir tarihi şahsiyet olduğunu vurgulayan Mustafa Özçelik de, "Nasreddin Hoca fıkralarının bugüne kadar 60'dan fazla yazması tespit edilmiştir. Bunların ne yazık ki yüzde 90'nı yurt dışındadır. Yani bizim değerini hakkı ile takdim edemediğimiz yazmalara, Fransızlar, İngilizler, Almanlar, Belçikalılar, Avusturyalılar önem vermişler. Yazmaları, buralardan alıp, kütüphanelerine götürmüşler" şeklinde konuştu.

Şair-Yazar Şaban Abak da masal şahsiyetleri ile tarihi şahsiyetleri birbirinden ayırmak gerektiğini belirterek, "Keloğlan bir masal şahsiyeti, Nasreddin Hoca ise tarihi bir şahsiyettir" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akşehir'de 'Kaynaklarla Nasreddin Hoca ve Fıkraları' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement