Akü İslami İlimler Fakültesi'nde İlk Ders Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Akü İslami İlimler Fakültesi'nde İlk Ders Heyecanı

Akü İslami İlimler Fakültesi\'nde İlk Ders Heyecanı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İslami İlimler Fakültesi 2013-2014 akademik yılında ek yerleştirmeden kaydolan 182 öğrencisi, 13 öğretim üyesi ve 5 araştırma görevlisiyle eğitim-öğretime başladı.

22.10.2013 14:27

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İslami İlimler Fakültesi 2013-2014 akademik yılında ek yerleştirmeden kaydolan 182 öğrencisi, 13 öğretim üyesi ve 5 araştırma görevlisiyle eğitim-öğretime başladı.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak'ın, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar ve AKÜ Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Hilmi Uçan'la birlikte katıldığı fakültenin ilk dersi, İslami İlimler Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Remzi Kaya tarafından verildi. Açılış münasebetiyle düzenlenen program ise Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra konuşan AKÜ İslami İlimler Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Remzi Kaya, fakülte olarak ilk öğrencileri ile buluşmanın heyecanını yaşadıklarını kaydetti. Kaya, "İlk yapacağımız iş şudur; Allah'ın Hz. Peygamberimize bir hatırlatması var, diyor ki; 'Ey Peygamber aldığın emirleri tebliğ et şayet bu emirleri yerine getirmezsen peygamberlik görevini yerine getirmemiş olursun.' 23 senelik bir zamanda peygamberimiz görevini yerine getiriyor ve 'Son nefeslerinde bundan sonra sizlere iki şey bırakıyorum, bunlar Kur'an-ı Kerim ve benim sünnetimdir. Bunlar evlatlarınızdan, malınızdan, mülkünüzden ve diğer her şeyden daha değerli olmalıdır' demiştir. Biz işte bu emanetin besmele ve Kur'an-ı Kerim'le açılışını yaptık. İşte biz bu vesile ile bugün AKÜ İslami İlimler Fakültesi'nin temelini atmış bulunuyoruz. Sizlerle yayılacak ve genişleyecek. Sadece memleketimize değil bütün dünyada İslam alemine hizmet etmiş olacak" dedi.

"FAKÜLTE KONUSUNDA ÇOK CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPTIK"

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise, 2011 yılında yönetime geldiklerini ve bu süre içerisinde 5 fakülte kurduklarını söyledi. Üniversiteye yeni fakültelerin de kazandırılmaya devam ettiğini anlatan Solak, "Ancak İslami İlimler Fakültesi'nin yeri ayrı. Sayın dekanımız atandıktan sonra oturduk bir istişare yaptık. Türkiye'de fakültemize eşdeğer bazı fakültelerin adı İslami İlimler Fakültesi bazılarının İlahiyat Fakültesi bazı nüans farklılıkları var ama ana hatlarıyla İslam alanında değişik konuları içeren lisans ve lisansüstü eğitim veren bir üst kuruluş. Biz de nasıl bir eğitim ortamı hazırlayalım diyerek söze başladık. Bizim Afyonkarahisar'da 3 tane kampüsümüz var. Bunlar merkez kampüsü olarak da tanımlanan Ahmet Necdet Sezer Kampüsü, sağlık alanında eğitimin ağırlıkta olduğu Ali Çetinkaya Kampüsümüz ve Şuhut yolunda bulunan Ahmet Karahisari İlahiyat Kampusü. Dolayısıyla ilk kez Türkiye'de bir kampüs içerisinde İslam-i ilimler eğitimini bahar yarıyılında vermeye başlayacağız. Dekanımız Ocak 2013'ten itibaren çok ciddi çalışmalar yaptı. Ahmet Karahisari İlahiyat Kampüsümüzün 31 Aralık 2013 tarihine kadar bütün ihtiyaçlar tamamlanacak" diye konuştu. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akü İslami İlimler Fakültesi'nde İlk Ders Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement