Alaplı Myo'dan Kan Bağışı Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Alaplı Myo'dan Kan Bağışı Kampanyası

Alaplı Myo\'dan Kan Bağışı Kampanyası

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksek Okulu ile Kızılay Alaplı Şubesi işbirliği ile kan bağışı kampanyası düzenlendi.

12.03.2013 18:31

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksek Okulu ile Kızılay Alaplı Şubesi işbirliği ile kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kan bağışı kampanyası öncesinde öğrencilere seminer veren Zonguldak Kızılay Kan Bankası Kan Bağışçısı Eğitim ve kazanım uzmanı Adem Sali Öğrencilere Kan bağışı nedir? Kimler kan bağışı yapabilir? Kan bağışı hakkında yanlış bilinen konular ve kan bağışı oranlarındaki artışın ülke geneline sağladığı olumlu etkileri konusunda bilgiler verdi. Seminerin ardından okuldaki bir sınıfta öğrenciler kan bağışında bulundular. Kızlı erkekli öğrenciler kan bağışlamak için uzun kuyruklar oluşturdular.

BEÜ Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, "Her yıl geleneksel olarak yaptığımız kan bağışı kampanyasını bu senede gerçekleştirdik. Bu sene diğer senelere nazaran bir rekor bekliyorum.

Öğrencilerimiz gerçektende çok duyarlı. Kan bir gün herkese lazım olacaktır. Bu kan bağışı kampanyasının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dileriz" dedi.

Kızılay Kan merkezi Doktoru Mehmet Günaydın, öğrencilerin yoğun katılımından memnun olduğunu belirterek, "Bu gün Bülent Ecevit Alaplı Meslek Yüksek Okulunda kan bağışı kampanyası düzenliyoruz.

Öğrenci arkadaşlarımız kampanyamıza büyük destek verdiler. Öğrenci arkadaşlarımızın ilgisinden gayet memnunuz. İnşallah her yerde bu ilgiyi görürüz. Kan acil değil sürekli ihtiyacımız. Maalesef yeterli sayıda bağış ve yeterli sayıda duyarlılık olmadığı için insanlarımız hala kan bulamamaktan hayatlarını kaybediyor. Lütfen bu konuda biraz daha duyarlı olalım.

Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden'e, öğretim görevlilerine ve öğrenci arkadaşlarımıza da çok teşekkür ederim" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaplı Myo'dan Kan Bağışı Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement