Alhan Sakinleri Geleneksel İftarda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Alhan Sakinleri Geleneksel İftarda Buluştu

Alhan Sakinleri Geleneksel İftarda Buluştu

Yenipazar protokolü, Alhan Köyü Camisi'nde düzenlenen Yaz Kur'an Kurslarına katılan öğrenciler ve velileriyle geleneksel iftar yemeğinde buluştu.

15.08.2012 14:38

Yenipazar protokolü, Alhan Köyü Camisi'nde düzenlenen Yaz Kur'an Kurslarına katılan öğrenciler ve velileriyle geleneksel iftar yemeğinde buluştu.

Alhan Köyü Cami İmam Hatibi Bekir Kömürcüoğlu önderliğinde ve öğrenci velilerinin katkılarıyla gerçekleşen geleneksel hale gelen ve bu yıl üçüncüsü yapılan iftar yemeğine İlçe Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, Belediye Başkanı Yüsran Erden, İlçe Müftüsü Mustafa Aydın, daire amirleri, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte konuşan Muhtar Bekir Kömürcüoğlu, "Bugün burada Ramazan ayı dolayısıyla verilen üçüncüsünü tertiplediğimiz yaz kursu öğrenci-veli iftarı için toplanmış bulunmaktayız. Ramazan bin aydan hayırlıdır. Bu ayın anlamını iyi kavramamız ve yeni yetişen nesillere kavratmamız gerekir. Bu yemek de böyle anlamlı bir yemektir. Katkıda bulunan herkese, Muhtarımıza, yöneticilerimize ve İlçe müftümüze teşekkür ediyorum" dedi.

İlçe Müftüsü Mustafa Aydın da, "Yaz Kuran Kurslarına katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu öğrencilerimizin yaşıtları tatil yapıp gezerken, öğrencilerimiz düzenlenen bu kurslara katılmayı tercih ettiler. Ayrıca öğrenci velilerimize ve din görevlilerine de teşekkür ediyorum.

Camii tüm Müslümanlarımızın toplanma yeridir. Camilerimiz Cemaatimiz ile güzeldir. Bu programın düzenlenmesinde emeği geçen Alhan köyü Camii görevlisi arkadaşımıza ve Köy Muhtarına da ayrıca teşekkür ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Yaz Kur'an kurslarında bu yıl öğrenci- veli iftarlarının yapılması tavsiye edilmişti bizler bu iftarları 3 senedir sürdürerek gelenek haline geldi. Köyde Yaz Kur'an kursuna devam eden 17 talebenin 14 ünün hatim yapmaları geri kalan 4 öğrencinin de Kur'an okumaya geçmiş olması sevindirici bir gelişmedir, bundan sonraki yıllarda bu sayıların artmasını temenni ediyoruz. Yenipazar İlçe Merkezi ve köylerinde toplam, 850 öğrenci dini eğitim aldı. 36 camii ve 2 kız Kur'an kursunda 46 din görevlisi tarafından verilen kurslar iki ay sürerken, öğrenciler günlük ibadetlerini yapabilecek şekilde dini bilgi almış oldular" diye konuştu.

Hatim duasının okunduğu etkinlikte, çeşitli gösteriler sergilendi. Topluca yenen iftar yemeğinin ardından; iftar duası yapıldı. Çeşitli etkinliklerle devam eden etkinlik, Teravih Namazıyla sona erdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alhan Sakinleri Geleneksel İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement