Ali Sinanoğlu Nusaybin Kaymakamı Abdulhalin Can'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Ali Sinanoğlu Nusaybin Kaymakamı Abdulhalin Can'ı Ziyaret Etti

Ali Sinanoğlu Nusaybin Kaymakamı Abdulhalin Can\'ı Ziyaret Etti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin büyükşehir belediye başkan aday adayı Ali Sinanoğlu Nusaybin ilçesinde esnaf ve vatandaş ziyaretlerinin ardından İlçe Kaymakamı Abdulhalim Can'ı makamında ziyaret etti.

03.11.2013 15:09

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin büyükşehir belediye başkan aday adayı Ali Sinanoğlu Nusaybin ilçesinde esnaf ve vatandaş ziyaretlerinin ardından İlçe Kaymakamı Abdulhalim Can'ı makamında ziyaret etti.

Ali Sinanoğlu ilçe kaymakamı ile sorunlar hakkında fikir alışverişinde bulundu. AK Parti Mardin büyükşehir belediye başkan aday adaylılığını açıkladığı günden beri merkez ve ilçeler ile bağlı köylerde ziyaretlerini sürdüren Ali Sinanoğlu üç gündür Nusaybin ilçesinde esnaf ve mahalle aralarında vatandaş ziyaretlerini sürdürüyor. Sinanoğlu Nusaybin İlçe Kaymakamı Abdulhalim Can'ı da makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Nusaybin İlçe Kaymakam Abdulhalim Can "Biz devletin temsilcileri olarak elimizden geleni yaparak geçmişteki izleri onarmaya çalışıyoruz. Bu çalışma bazen yeterli olmayabilir. Bu süreçten sonra sizin gibi girişken halkla diyalogu iyi olan genç ve cesur siyasetçilerimiz devreye girmelidir. Nusaybin programınızdan beri sizi takip ediyoruz. Özellikle esnafımızı ve bölge insanımızın nabzını tutmada sizi gayretli ve cesur görüyoruz. Kendim çok iyi bir sosyal medya kullanıcısıyım, sizin de sosyal medyayı güçlü kullandığınızı gördüm. Gençlerle güzel diyalogunuza da tanıklık ettik. Bu anlamda sizi tebrik ediyorum "dedi.

Mardin büyükşehir belediye başkan aday adayı Ali Sinanoğlu ise devlet ile vatandaş arasındaki bağı güçlü tutmanın çok mühim olduğunu söyledi. Sinanoğlu, "Ben ve benim gibi düşünen dava arkaşlarımın daima devlet ile vatandaş arasındaki bağı güçlü tutması gerekir. Sırat Köprüsü gibi ince ve keskin kopmaya müsait bağ değilde, ülkemiz üzerinde kötü senaryolar üretildiğinde de çelikten halat gibi koparılmak istendiğinde koparılmayacak bir bağ kurmak için inandığımız bu hak davaya baş koyarak yola çıktık. Yürekli olmak lazım, bir yerlere yaranmak için değil de hakkı, hakkaniyeti Allah için insanımıza bu şekilde konuşursak o zaman sorunun temeline inmiş oluruz. Geçmişte yapılan yanlışlardan ders çıkararak yarınlarımızı el ele barış ve huzur içerisinde inşa etmiş oluruz. Bu bir büyükşehir belediyesi davası değil, bu 2 bin 2 yüz yıllık devletin bekası için, kardeş halkların selameti ve barışı için, meselenin özünü kabullenerek karşılıklı tahammül sınırlarını sonuna kadar zorlayıp sabrederek karşılıklı, ortak noktalarda anlaşacağız. Daha önce kendilerine bile itiraf edemedikleri Kürt sorununa çözüm üretemeyenler bugün halkın beklentilerine muhalefet ediyorlar. Tarih boyunca ilk defa bir siyasi kaygı gözetmeksizin Kürt sorunu vardır diyen sadece bu süreç için değil, ülkenin bütün sorunlarını çözmek için çalışan bir başbakanımız var ve böyle yüreği büyük bir başbakanın partisinden de aday adayı olduğum için Rabbime hamd ediyorum" şeklinde konuştu.

Sinanoğlu kırsalda ziyaretlerini sürdüreceğini de sözlerine ekledi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ali Sinanoğlu Nusaybin Kaymakamı Abdulhalin Can'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement