Altepe: Bursa Sporun Başkenti Olacak - Son Dakika
Yerel

Altepe: Bursa Sporun Başkenti Olacak

Altepe: Bursa Sporun Başkenti Olacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin spora ve sporcuya desteklerinin devam ettiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursa'nın sporun başkenti olmasını hedefliyoruz" dedi.

26.02.2012 17:12

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin spora ve sporcuya desteklerinin devam ettiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursa'nın sporun başkenti olmasını hedefliyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik Spor Kulübü'nün yenilenen spor sahası açılışında, Gemlik'in geciken bir yatırımı olan sahanın yenilenerek ilçeye yakışan bir tesis kazandırıldığını söyledi. Yerel yönetimlerin şehirleri geleceğe taşımakla yükümlü olduğunu söyleyen Altepe, "Yaşanabilir ve sağlıklı bir şehri oluşturmaya yönelik çalışmalarımız arasında en büyük hedeflerimizden biri de Bursa'yı sporun başkenti yapmaktır. Gereken çabayı gösteriyor, sporun ve gençlerin ihtiyaçlarını giderecek tesisleri bir bir hayata geçiriyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin 4. büyük şehri olan Bursa'nın sporda ise 3. büyük şehir olduğunu dile getiren Altepe, "Spor denince akıllara Bursa gelecek. Altyapıdan takımlara sporcu yetiştiren bir kent olacağız. Gemlikspor'un antrenmanlarını ve maçlarını başka ilçelerde yapması Gemlik'e yakışmıyordu. Artık Gemlikspor kendi sahasında çalışmalarına devam edecek" şeklinde konuştu.

Altepe, Bursa'da inşaatına başlanan 95 spor tesisinin 30'unun bittiğini belirtti. Gemlikspor'a moral veren Altepe, "Gemlik'in bayrağı asil, Türk Bayrağı'mız gibi kırmızı ve beyaz. Bu kente başarı yakışır. Gemlikspor'a başarılar diliyorum" dedi.

Gemlik Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz da yenilenen Gemlik stadının açılış töreninde, Gemlikspor'u sevmenin ayrıcalık olduğunu söyledi. Gemlik'te spora hizmet etmenin onurunu yaşadığını belirten Yılmaz, "Ne yapsak Gemlik'e ve Gemlikspor'a azdır. Gemlik'te imardan altyapıya, çevre düzenlemesinden sosyal tesislere ve spora kadar her alanda, hem Büyükşehir Belediyesi hem de Gemlik Belediyesi olarak gereken gayreti gösteriyoruz" açıklamalarında bulundu.

Bursa Vali Yardımcısı ve Gemlik Kaymakamvekili Adnan Kayık da spor için atılan adımların önemine değinerek, stadın yenilenmesine emeği geçenleri tebrik etti.

Başkan Altepe, daha sonra Gemlik Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz ve Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık ile birlikte Gemlikspor ile Emniyetspor kulüplerinin karşılaşmasını izledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altepe: Bursa Sporun Başkenti Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement