Altıntaşlı Üreticiler, Hekim Sinan Tıbbi Araştırma Merkezi'nde - Son Dakika
Yerel

Altıntaşlı Üreticiler, Hekim Sinan Tıbbi Araştırma Merkezi'nde

Altıntaşlı Üreticiler, Hekim Sinan Tıbbi Araştırma Merkezi\'nde

Altıntaşlı kursiyer çiftçiler, tıbbi ve aromatik bitkiler hakkında bilgi edinmek üzere Kütahya Hekim Sinan Tıbbi Araştırma Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

12.10.2013 16:44

Altıntaşlı kursiyer çiftçiler, tıbbi ve aromatik bitkiler hakkında bilgi edinmek üzere Kütahya Hekim Sinan Tıbbi Araştırma Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Altıntaş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün destek ve katkılarıyla, Altıntaş Halk Eğitim Merkezi bünyesinde tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda eğitim alan 124 kursiyer, Kütahya Hekim Sinan Tıbbi Bitkiler Araştırma Merkezine teknik gezi gerçekleştirdi.

Altıntaş Kaymakamı Mehmet Alparslan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Yorulmaz, Altıntaş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Avcı, Altıntaş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Fatih Yıldız ve kursiyerlerin katıldığı teknik gezide tıbbi ve aromatik ürünlerin dikimi, gübrelemesi, sulaması, hastalık ve zararlılarla mücadelesi, hasat ve harmanı, kurutma ve standardizasyonu, muhafazası ve işlemesi gibi doğru üretim teknikleri konularında bilgiler aldı.

Hububat ürünlerine alternatif olarak tıbbi aromatik bitki üretiminin ülkemizde her geçen gün artış gösterdiğini belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Yorulmaz, "Sözleşmeli tarım sayesinde sürekli alıcısı bulunan ve hububat ürünlerinden daha yüksek gelir getiren, ilaç ve kozmetik sanayide kullanılan, bir bölümü de ihraç edilen, kekik, adaçayı, lavanta, mürver gibi tıbbi aromatik bitkiler açısından ilimiz oldukça zengin. Bu zenginliğin tıbbi bitki ticaretine dönüştürülerek ülke ekonomisine ve çiftçilerimize katkı sağlaması en büyük dileğimiz" dedi.

Yorulmaz, teknik geziye katılan Altıntaşlı çiftçilere teşekkür etti. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altıntaşlı Üreticiler, Hekim Sinan Tıbbi Araştırma Merkezi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement