Amasya'da "Hoşgörü Diyarı Mardin" Fotoğraf Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Amasya'da "Hoşgörü Diyarı Mardin" Fotoğraf Sergisi Açıldı

Amasya\'da "Hoşgörü Diyarı Mardin" Fotoğraf Sergisi Açıldı

Amasya'da Mardin Valiliğinin himayesinde Gazeteci Adnan Avuka tarafından hazırlanan "Hoşgörü Diyarı Mardin" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

24.09.2014 10:43  Güncelleme: 10:51

Amasya'da Mardin Valiliği'nin himayesinde Gazeteci Adnan Avuka tarafından hazırlanan "Hoşgörü Diyarı Mardin" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Sergi açılışını Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, il protololü ve Mardin'den gelen misafirler yaptı.

Gazeteci Adnan Avuka, yaptığı konuşmada,  Mardin'deki tarihi eserler ile din ve dillerin kardeş kültürünü Amasyalıların görmesi için sergi açtığını belirtti.

Serginin ziyaretçileri büyüleyeceğine inandığını vurgulayan Avuka, "Mardin'i görmeyen insanlar büyük bir kültürel mirası görememiş demektir. Mardin'de asırlar boyunca birçok toplum kardeşçe birlik ve beraberlik içinde yaşadı. Bunları fotoğraflarla sizlere anlatmak istedim" dedi.

Vali Çomaktekin ise Amasya'nın 8 bin 500 yıllık tarihiyle birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını, Mardin'in de Amasya gibi medeniyetler şehri olduğunu dile getirdi.

Mardin'de çok farklı etnik yapıdan ve kültürden insanların olmasının Mardin'e her zaman ayrı bir güç ve güzellik kattığını anlatan Çomaktekin, şunları kaydetti:

"Bu güzelliği şehrin gerek müziğinde, gerek yemeğinde, gerekse diğer alanlarda hissediyorsunuz. İnsanların etnik yapılarının, inançlarının farklı oluşu ayrı bir güzelliktir. Mardin'den gelen misafirlerimizi Amasya halkı misafirperver bir şekilde kucakladılar. Amasya halkına bu anlamda şükranlarımı sunuyorum.  Mardin Valiliğine, sergiyi açan Adnan bey ile çalışma arkadaşlarına, ayrıca buraya teşrif eden Amasyalılara teşekkür ediyorum." - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amasya'da 'Hoşgörü Diyarı Mardin' Fotoğraf Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement