Amasya'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Amasya'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Amasya\'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Amasya’da 1 Kasım genel seçimlerine ilişkin alınacak tedbirlerin görüşüldüğü seçim güvenliği toplantısı yapıldı.

29.09.2015 15:55

Amasya'da 1 Kasım genel seçimlerine ilişkin alınacak tedbirlerin görüşüldüğü seçim güvenliği toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Vali İbrahim Halil Çomaktekin, "Ben inanıyorum ki, her zaman olduğu gibi Amasya huzur ve güven ortamı içerisinde seçim sürecini tamamlayacaktır. Amasya halkı sağduyuludur" dedi.

İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Amasya Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, valilik seçim harekat merkezi görevlileri ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Seçimlerin ülke genelinde huzur ve güven ortamı içerisinde yapılabilmesi için 298 sayılı kanun ve ilgili diğer mevzuat ile Yüksek Seçim Kurulu kararları çerçevesinde hareket edilmekle birlikte gerekli tedbirlerin alınması amacıyla il seçim güvenlik planlarının hazırlandığına değinen Vali Çomaktekin, "Seçim öncesi, seçim günü ve sonrasında ilimiz kamu görevlileri ve güvenlik güçleri idarenin tarafsızlığını zedeleyici tutum ve davranışlardan kaçınacaklar, siyasi partilerin ve adayların herhangi bir baskıya ve kısıtlamaya maruz kalmadan, ilgili mevzuat çerçevesinde propaganda ve benzeri çalışmaları yapmaları ve seçmenlerin oylarını serbestçe kullanımları için gerekli tedbirleri alacaklardır. Oy sayımı ve dökümünün gecenin geç saatlerine kadar sürebileceği göz önünde bulundurularak, sandıkların konulacağı yerlerle çevrelerinin iyi aydınlatılması konusunda seçim kurullarıyla işbirliği yapılarak, elektrik arızasına karşı gerekli tedbirler önceden alınacak, özellikle oy verme gününde sürekli bakım ve tamir için ekipler hazır bulundurulacaktır. Amasya ilinde seçimlerin huzur ve güven içerisinde yapılabilmesi için, yargının gözetiminde ve denetiminde yapılacak milletvekili genel seçimlerinde başta valiliğimiz olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla, seçimle ilgili bütün hazırlıkları bugün gözden geçireceğiz. Ayrıca seçim kapsamında çeşitli ihtiyaçları olan kurumlara gerekli destek sağlanacaktır" dedi.

"İnanıyorum ki, her zaman olduğu gibi Amasya huzur ve güven ortamı içerisinde seçim sürecini tamamlayacaktır. Amasya halkı sağduyuludur" diyen Çomaktekin, "Bu konuda hepinizin hassas davranacağına ve olumlu katkılar sunacağına inanıyorum. İlimizde Seçim Harekat Merkezi Vali Yardımcımız Nevzat Sinan başkanlığında oluşturulmuştur. Seçim harekat merkezinin telefonları 24 saat açık olacaktır. Aynı şekilde kamu güvenliğinin ve huzurun sağlanması ile kanun dışı eylem ve işlemlerin önlenmesi için emniyet ve jandarma teşkilatlarımız, kaymakam arkadaşlarımız görevlerinin başında olup telefonları da açık olacaktır. Bizlere ihtiyaç duyduğunuz her konuda ulaşabilirsiniz. Bizden talepleriniz olursa, soracağınız sorular varsa, ilgili yasa ve yönetmelikler kapsamında, Yüksek Seçim Kurulu'nun hükümleri doğrultusunda sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Hepinize başarılar dilerim" diye konuştu.

Toplantıda yapılan sunumlarda genel olarak seçim süreci ile ilgili mevzuat, seçim takvimi, seçim sürecindeki yetkili birimler ve seçim propaganda çalışmalarında uyulması gereken yasal sorumluluklara değinildi. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Amasya'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement