Amasya'da Sıra Dışı Sergi - Son Dakika
Yerel

Amasya'da Sıra Dışı Sergi

Amasya\'da Sıra Dışı Sergi

Amasya'da bir köprünün üzerinde resim sergisi açıldı.

15.06.2013 16:18

Amasya'da bir köprünün üzerinde resim sergisi açıldı.

Amasya Alptekin Anadolu Lisesi'nden 50 öğrenci, görsel sanatlar öğretmeni Leyla Aylar'ın danışmanlığında Madenüs Köprüsü üzerinde sergi açtı. Okullarda düzenlenen sergilerin halk tarafından yeterince görülemediği düşüncesinden hareketle köprü üzerinde sergi açmak için başvurdukları Amasya Belediyesi'nden onay aldıktan sonra yağlıboya ve akrilik 70 eseri sergilemeye başladıklarını belirten görsel sanatlar öğretmeni Leyla Aylar, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Uzun zamandır böyle bir sergi düşünüyordum. Daha önceki okul sergilerimizi kapalı mekanlarda açtık. Asıl amacımız serginin halkla buluşmasıydı. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum" dedi.

Öğrencilerinin açtıkları ilk sergi olduğunu ve eserleri hazırlarken zorlandıklarını anlatan Aylar, köprüden geçen vatandaşlardan beklenenin üstünde ilgi gördüklerini söyledi.

Öğrencilerden Nilhan Güdücü'de köprüde açtıkları sergilerinin dikkat çekici olduğunu vurguladı.

Serginin açılışını yapan Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erdem'de Atatürk'ün sanata ve sanatçıya verdiği öneme değindi.

Sergiyi Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Dümen, Osman Akbaş ile Amasya Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş da gezdi. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Amasya'da Sıra Dışı Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement