Amasya'da Yılın Ahi'leri Seçildi - Son Dakika
Yerel

Amasya'da Yılın Ahi'leri Seçildi

Amasya\'da Yılın Ahi\'leri Seçildi

Amasya'da düzenlenen Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde 3 esnaf Yılın Ahi'si seçildi.

17.09.2012 13:23

Amasya'da düzenlenen Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde 3 esnaf Yılın Ahi'si seçildi.

Amasya Valisi A. Celil Öz, valilikte düzenlenen törende uzun yıllardır mesleklerini sürdüren matbaacı İsmet Olgun, terzi Ahmet Alataş ile berber Yılmaz Tanır'a dolayı plaket verdi.

Ahiliğin günümüzde hukukla, kanunla, mahkemelerle kurulmak istenilen sistemin kendiliğince cemiyet içerisinde var olan bir örneği olduğunu belirten Vali Öz, "Biz maalesef bütün alanlarda olduğu gibi bu konuda da erozyona uğruyoruz. Bu eksikliklerimizi hukuk ve kanunla tamamlamaya çalışıyoruz. Eskiden memlekette senet yoktu, çek yoktu vesairesi yoktu. Karşılıklı güven vardı" dedi.

Sosyoekonomik ve tarihi bir kurum olan Ahilik teşkilatının Türk İslam kültür ve medeniyetinin oluşmasında, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda ve büyümesinde önemli rol oynadığını belirten Amasya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mürsel Kuloğlu, "Çalışmak, üretmek ve alın teriyle kazanmak Ahilikte ahlak kuralıdır. Ahiye göre mesleği olmayanın başkasına faydası olamaz. Toplumun mutluluğu ve gücü ancak her bireyim bir meslek sahibi olarak topluma katkı sağlamasıyla mümkündür. Ahilik sisteminde iş yerinde çalışan ile çalıştıran arasında baba-oğul ilişkisi vardır. İş yeri aynı zamanda ahlakın ve sanatın öğretildiği bir okuldur. Ahiler müşteri ilişkilerine önem verirler. Ahilik, Anadolu insanına alın teriyle kazanmayı, kendine güvenmeyi, helalinden yeyip, yedirmeyi öğretmiştir" diye konuştu.

Törene, Vali Yardımcısı İsmail Akman, Amasya Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hatay Karaman, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hamdi Yanık, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Kaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdin Acar ile Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Mürsel Topsakal da katıldı. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Amasya'da Yılın Ahi'leri Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement