Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.KAŞ'ta Mart-Mayıs aylarında yapılan kazılarda ortaya çıkarılan 'Helenistik Döneme' ait tapınağın çevresinde kazılar yeniden başladı.

22.10.2012 10:37

Foto: Sandıklı THK Başkanı Mustafa Akşit'in fotoları

===

Tarihi tapınakta kazılar başladı

KAŞ'ta Mart-Mayıs aylarında yapılan kazılarda ortaya çıkarılan 'Helenistik Döneme' ait tapınağın çevresinde kazılar yeniden başladı. Geçen yıl Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın direktifiyle başlatılan kazılarda, tapınağın iç bölümü ortaya çıkarıldı. Antalya Müzesi Müdürü Mustafa Demirel'in başkanlığında yürütülen kazılara Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Işık'ın bilimsel danışmanlığında ve arkeolog Jülide Kayahan'ın gözetiminde yapılıyor.

Tapınak çevresinde başlatılan kazılarda 10 işçi görev yapıyor. 18 metre uzunluğunda 13 metre genişliğinde olan tapınağın batı çevresindeki kazılarda ilk 2 haftada 2 metre derinliğe inildi. Tapınağın batı bölümünde 7 mezar bulundu. Mezarların açık hava müzesi kapsamında sergilenmesi bekleniyor. Müze Müdürü Mustafa Demirel, "Kazılar yılsonuna kadar devam edecek. Kış koşularında ara verilecek kazılara, 2013 yılında devam edilecek. Tapınak kazılarak ortaya çıkarılacak" diye konuştu.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Kazılardan

===

Turistten belediyeye hizmet teşekkürü

KEMER'in Göynük Beldesi'nde her yıl yaz aylarında tatil yapan Hollandalı turist Ack Bant, Göynük Belediye Başkanı Necati Toplaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Bant, bürokrat olarak değil de gönüllü bir çalışan gibi gördüğünü söylediği Başkan Topaloğlu'na, Hollanda'dan getirdiği küçük bir yel değirmeni hediye etti. Göynük Beldesi'nde 4 yıl önce bir ev aldığını ve yazları beldede kaldığını anlatan 68 yaşındaki Bant, belediyenin çalışmalarını yakından izlediğini ve takdirle karşıladığını söyledi.

Bant, "Her yıl Göynük'e geliyorum ve burada bir evim var. Her geldiğimde Göynük'ü gelişmiş ve değişmiş buluyorum. Bu nedenle Başkan Topaloğlu'nu tebrik ediyorum. Necati Bey'i, bir bürokrat gibi görmüyor, Göynük için çalışan gönüllü bir işçi gibi gördüğümü belirtmek istiyorum. Kendilerine sonsuz sevgilerimi sunuyor ve çok teşekkür ediyorum" dedi. Ack Bant, kendisi ve ailesi adına Başkan Topaloğlu'na Hollanda'dan getirdiği 'yel değirmenini' hediye etti.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Gıda üretimi azalıyor

BURDUR'un Ağlasun İlçesi'nde 'Dünya Gıda Günü' bir dizi etkinlikle kutlandı. Yunus Emre İlkokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Özcan, Milli Eğitim Müdürü Ali Kalay, ziraat mühendisleri Feride Aydın ve Rukiye Karadal, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Özcan, "Küresel ekonomik krizin nedenleri arasında gıda krizi de bulunuyor. Tarımsal verimliliğin düşüklüğü, gıda güvenliliğinin henüz sağlanamadığı ülkelerin çoğunda nüfus artışının hızla devam etmesi, sel ve kuraklık, arazi kullanımındaki hatalar, tarımsal araştırma ve geliştirmeye yapılan yatırım yetersizliği krizi tetikliyor" dedi.

Dünyada her yıl silahlanmaya 1 trilyon 340 milyar dolar yatırıldığını anlatan Özcan, açlığın azaltılması için yapılması gereken yatırım miktarının ise 30 milyar dolar olduğunu anlattı. Dünyada her 7 kişiden 1'inin yetersiz beslendiğini anlatan Özcan, "2050 yılına kadar dünya nüfusunun 9 milyarı geçmesi bekleniyor. Dünyadaki insanların gıda ürünlerini küçük çiftçilerin karşılayacağı konusunda geniş mutabakat var. Gıda konusunda acil önlem alınmalı" dedi.

Sadun KILIÇ/AĞLASUN, (DHA)

Fotosuz

===

Coral Travel en iyileri ödüllendirdi

OTI Holding bünyesinde bulunan ve Rusya'daki en büyük Türk tur operatörlerinden Coral Travel, bu yıl 10'uncusunu gerçekleştirdiği 'Starway' organizasyonuyla en iyi satış acentelerini ödüllendirdi. Serik'ib Belek Beldesi'ndeki Gloria Golf Resort'te gerçekleştirilen 'Starway' ödül törenine 500'ü aşkın acente katıldı. Coral Travel, acentelerin yıl boyunca yaptıkları satış performanslarına göre değerlendirerek farklı dallarda ödüllendiriyor. Ödül alan acenteler içinde birinciliği Moskova'dan Kruız Travel aldı. Kruız Travel aynı zamanda lüks bir otomobilin de sahibi oldu.

Yer hizmetleri, tur operatörlüğü, seyahat acenteliği, otelcilik, havacılık ve güvenlik ana alanlarında faaliyet gösteren 15 iştiraki ve 3 bine yakın profesyonel çalışanıyla 26 ülkede, 5 kıtada turizme hizmet veren OTI Holding'in en büyük iştiraki tur operatörü Coral Travel, 'Starway' ile acentelerini ödüllendirdi. Gloria Golf Resort Otel Belek'te düzenlenen 'Starway' organizasyonu ile acenteler 'En İyiler' ve 'Starway Perfect' ödüllerini aldı.

OTI Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Coral Travel Genel Direktörü Coşkun Yurt yaptığı açıklamada, acente temsilcilerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti. 2012 yılına ilişkin bir değerlendirme yapan Yurt, 2013 beklentilerini de Rus acentlerle paylaştı. Coral Travel Genel Müdürü Coşkun Yurt, geceye ev sahipliği yapan Gloria otelleri sahibi Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın'a teşekkür plaketi verdi.

Nuri Özaltın ise farklı ülkelerden misafirlerin takdirini kazanmış olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Özaltın, "Gloria Golf Resort, Gloria Verde Resort ve Gloria Serenity Resort'un başarıları, başta Almanya olmak üzere, Rusya ve Kazakistan'dan aldığı ödüllerle taçlandırıldı. Bu başarılarımızda sizlerin de katkılarının çok büyük olduğunun altını çizmek isterim" diye konuştu.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Ödül töreni

===

Afyon'a deprem cihazı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından Sinanpaşa İlçesi Bulca Köyü'ne yeni deprem kayıt cihazı kuruldu. AFAD İl Müdürlüğü Planlama, Zarar Azaltma ve İyileştirme Şube Müdürlüğünde görevli teknik personelinde eşlik ettiği çalışmalar sonucu ilde bulunan deprem kayıt cihazlarına bir yenisi daha eklendi.

Cihazların tamamı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığına elektronik ortamda bağlı bulunuyor. Cihazlar yer sarsıntılarıyla ilgili 24 saat sürekli kayıt yapıyor. Afyonkarahisar'da merkez, Dinar, Sultandağı, Sandıklı, Bolvadin, Kızılören ve Sinanpaşa ilçeleri olmak üzere toplam 6 deprem kayıt cihazı yer alıyor.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Cihazdan foto

===

Sevdiklerinize kart atın

PTT teşkilatının kuruluşunun 172'nci yıldönümünü Gazipaşa'da törenle kutlandı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar kapsamında PTT Gazipaşa Şubesi Müdürü Meryem Altay, Kaymakam Muhittin Pamuk'u ziyaret etti. PTT personelini kabul eden Kaymakam Pamuk, PTT'nin son yıllarda büyük atılımlar yaptığını ve gelişen dünyaya ayak uydurduğunu söyledi. Posta görevlilerinin önemine değinen Kaymakam Pamuk, Türk kültüründe mektubun önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Değer verdiği insanlara mektup yazmaya gayret gösterdiğini de belirten Kaymakam Pamuk, "Bir kişiye değer veriyorsanız ona mektup yazabilirsiniz. Çünkü mektup yazmak zaman alan bir iştir. Düşünmek gerektirir, emek harcamak gerekir. Mektup sevdiğinizden bir parçadır. O yüzden mektuplar atılmaz, saklanır. Bir maili hemen silebilirsiniz ama mektubu yıllarca saklarsınız. Ben eskisi kadar sık olmasa da değer verdiğim, sevdiğim yakınlarıma mektup yazarım, özel günlerde kart atarım" dedi

Mektup aldığında çok sevindiğini anlatan Kaymakam Pamuk, "Mektup yazmak ayrıca bir insanın kalitesini, kültürünü ortaya koyar. Bu kültürün gelişen teknoloji karşısında yok olmaya terk etmemeliyiz. Ben herkesin önümüzdeki Kurban Bayramı'nda sevdiklerine kart atmasını tavsiye ediyorum" dedi. Pamuk'un sözleri üzerine PTT Müdürü Altay, "PTT olarak uzunca bir süredir bir kampanya yapıyoruz. Bütün özel günlerde atılan kartlarda pul ücretinin dışında ücret almıyoruz. Bu kültürü yaşatmak istiyoruz" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: PTT Çelenk koyma, ziyaret

===

BURDUR'da bayram tedbirleri

BURDUR Valiliği yaklaşan 'Kurban Bayramı' dolayısıyla vatandaşların bayramı rahat ve huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri için bir dizi önlem aldı. Burdur Valiliği'nden yapılan açıklamada, Kurban Bayramı boyunca ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önlenmesi için bir dizi tedbir alındığı ve vatandaşların bayramı rahat ve huzurlu bir şekilde geçirebilmelerini amaçlandığı kaydedildi.

Bayram boyunca alınacak tedbirler kapsamında Burdur İl Emniyet Müdürlüğü, bayram nedeniyle yoğunlaşacak olan şehir içi ve şehirlerarası yollarda meydana gelebilecek trafik kazalarına anında müdahale edecek biçimde kurtarıcı ve çekiciler hazır bulunduracak. Emniyet Müdürlüğü kaçak hayvan alımı, satımı ve sevkleri konusunda Tarım İl Müdürlüğü ile işbirliği içinde gerekli tedbirler alacak. İl Jandarma Komutanlığı, kaçak hayvan alımı, satımı ve sevkleri konusunda Tarım İl Müdürlüğü ile işbirliği içinde gerekli tedbirler, alacak.

İl Sağlık Müdürlüğü ise Burdur Devlet Hastanesi'nde nöbetçi doktor ve yeteri kadar yardımcı sağlık personeli bulunduracak. Olası gıda zehirlenmeleriyle trafik kazalarında gelecek hasta ve yaralıları anında müdahale edecek tıbbi araç, gereç, hekim, yardımcı sağlık personeli nöbet planlaması yapılarak hizmete hazır tutulması sağlanacak. Yeteri kadar ambulans ve şoför tefriki ile diğer tedbirler İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bir plan dahilinde hazırlanacak.

Onur ÖZKAN/BURDUR, (DHA)

Fotosuz

===

'Gençliğe Hitabe' 85 yaşında

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şubesi, Atatürk'ün 'Gençliğe Hitabe'yi sunuşunun 85'inci yıldönümünü Atatürk Anıtı'na çelenk bırakarak kutladı. Törene, ADD üyeleri ve bir grup CHP üyesi katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törene katılanlar gençliğe hitabeyi okudu.

ADD yönetim kurulunca alınan karar gereği her yıl 20 Ekim'in 'Gençliğe hitabe günü' olarak kabul edildiğini belirten ADD Gençlik Komisyonu Başkanı Özgün Demiral, "Tam bağımsız Türkiye için çıktığımız yoldan ayrılmayacağımızı bir kez daha haykırıyoruz. Türk gençliği 'Gençliğe Hitabe' ve 'Bursa Nutku'ndan aldığı görevle Türkiye Cumhuriyetinin mirasçısı ve sahibidir. Gençliğe Hitabe Atatürk'ün Türk ulusuna vasiyetidir" dedi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Törenden fotolar

===

Pazarda hırsızlık uyarısı

BUCAK Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler hayvan pazarında vatandaşları sahte para ve dolandırıcılar konusunda uyarmak için broşür dağıttı. Toplum Destekli Büro Amirliği'nde görevli polis memurları broşür dağıtırken, satıcı ve alıcılara hırsızlık, dolandırıcılık ve sahte para uyarısı yaptı. Bucak Emniyet Müdürü Rahmi Öztürk vatandaşlara dikkatli olmalarını ve şüpheli vakaları zaman geçirmeden emniyet birimlerine bildirmelerini istedi.

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)

Foto: Emniyet müdürü broşür dağıtırken

===

Dr.Lastik açıldı

ALANYA'da otomobil, iş makineleri lastiklerinin satış ve tamirinin yapıldığı 'Dr Lastik' dualarla açıldı. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Necati Şatana ile ALTSO'da görevli Hilmi Aydoğdu'nun ortak kurduğu 'Dr Lastik'in açılışını Kaymakam Erhan Özdemir, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Merkez Valisi Can Direkçi ve Ekrem Aydoğdu birlikte kesti.

Birçok lastik markasını bünyesinde bulunduran Dr. Lastik'te otomobil, kamyon ve iş makinesi lastiklerinin satışının yanı sıra 2'nci el yüksek kalite otomobil ve minibüs grubu lastiklerin de satışı yapılıyor. Uzman personel ile teknik hizmet verecek olan 'Dr Lastik'te tamir ve balans da yapılacak.

Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde satış noktası bulunan ve çeşitli uluslararası ödüllere layık görülen GT Radial ve Nexen lastiklerinin ilk kez firma garantisinin yanı sıra müşterisine 1 yıl boyunca lastikte kasko hizmeti veriyor. Açılış nedeniyle Ekim ayı sonuna kadar müşterilere yüzde 25 indirim uygulanıyor.

Özgür YILMAZ/ALANYA,(DHA)

Foto: Açılıştan foto- işletme sahipleri - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement