Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (3)

Foto.Antalya Büyükşehir Belediyesi, turistlerin ve vatandaşların Kaleiçi Yat Limanı'nı daha rahat ziyaret edebilmeleri için Tophane Çay Bahçesi batısına panoramik asansör inşa edecek.

30.01.2013 12:21

Foto: Geceden fotolar

===

Yat Limanı'na panoramik asansör

Antalya Büyükşehir Belediyesi, turistlerin ve vatandaşların Kaleiçi Yat Limanı'nı daha rahat ziyaret edebilmeleri için Tophane Çay Bahçesi batısına panoramik asansör inşa edecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, uzun süredir gündemlerinde olan, Yat Limanı'na inişi kolaylaştıracak panoramik asansör projesini Mart ayında ihaleye çıkaracaklarını açıkladı. Başkan Akaydın, 20 kişi taşıma kapasiteli panoramik asansörün, kullanıcıların Yat Limanı manzarasını iniş ve çıkışlarda seyredebilmelerine olanak sağlayacak şekilde şeffaf olacağını kaydetti.

SORUNLAR AŞILDI

Asansörün Tophane'nin batı bölümüne yapılacağını anlatan Başkan Akaydın, şunları söyledi: "Kamulaştırma ile ilgili sorunlar ve mahkeme süreci nedeniyle panoramik asansör projemizde istemeyen gecikmeler oldu. Proje ile ilgili tüm sorunları aştık. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan da onaylanan asansör projemiz, çelik konstrüksiyon taşıyıcılı olacak ve falezlerin doğal görüntüsünü bozmayacak."

ZİYARETÇİ SAYISI ARTACAK

Geçen yıl Kaleiçi Yat Limanı'nı yeniden düzenlediklerini ve güzelleştirdiklerini hatırlatan Akaydın, "Yat Limanı'nı canlandırmak ve eski cazibesine kavuşturmak için yatırımlarımız devam ediyor. Panoramik asansör, Yat Limanı'na inişleri kolaylaştıracak, ziyaretçi sayısını artıracak. Cumhuriyet Meydanı'nı panoramik asansörle entegre bir şekilde yeniden düzenleyeceğiz" diye konuştu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Asansörün proje fotosu

===

Tarım'da devir teslim

ANTALYA Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevini vekaleten yürüten Bedrullah Erçin, eski Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı'ya görevini İl Müdürlüğü binasındaki törenle teslim etti. İl Müdürlüğü personeli ve kurum müdürlerinin katıldığı törende konuşan Erçin 10 yıldır Türkiye'ye, Antalya tarımına ve kuruma hizmet vermekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Kurum personeliyle birlikte çok güzel projeler gerçekleştirdiklerini belirten Erçin, "Bundan sonra görevi devralan sayın müdürüm Ahmet Dallı'nın da aynı başarıyı göstereceğinden hiç şüphem yok" dedi. Bedrullah Erçin'e teşekkür ederek konuşmasına başlayan Dallı ise Antalya tarımının daha iyi yerlere geleceğni ümit ettiğini belirterek, "Devraldığımız bayrağı inşallah layıkıyla yürüteceğiz" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Törenden foto

===

Fuhuşa geçit yok

ANTALYA polisi geçen hafta yaptığı çalışmada, fuhuş ve otostopçuluk olaylarına karışan 81 kişiyi gözaltına aldı. Antalya Emniyeti son günlerde artan ihbarlar üzerine fuhuş ve otostopçuluk yoluyla fuhuşa aracılık edenler üzerinde çalışma başlattı. Konyaaltı ve Muratpaşa ilçe emniyet müdürlüklerine bağlı ekiplerin 1 hafta içerisinde yaptıkları çalışmalarda, toplam 81 kişi gözaltına alındı. Hakkında işlem yapılan şüphelilere Kabahatler Kanunu uyarınca idari yaptırım cezası uygulandı. Gözaltına alınan 3 kişiye ise 'fuhuşa aracılık ve yer temin etmek' suçlarından işlem başlatıldığı açıklandı.

Akif ARICI/ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

İl Genel Meclisi Başkanı Arı Demre'de

ANTALYA İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, beraberinde bir grup İl Genel Meclisi üyesiyle birlikte selden ve hortumdan zarar gören Demre ve köylerinde incelemeler yaptı. Cavit Arı, Selden zarar gören üreticileri kapı kapı dolaşarak geçmiş olsun dedi. Cavit Arı'nın Demre ziyaretine İl Genel Meclisi üyeleri İlhan Buğdaycı, İbrahim Cephaneci, Mustafa Turna, Mustafa Çetinkaya, Mustafa Sayın, Süleyman Sakin, Hasan Karal, Ali Çamlıdağ, Mustafa Geyikçi, Mehmet Çoban eşlik etti.

Başkan Arı ve beraberindekileri Demre'de CHP İlçe Başkanı Zühra Doğan ve CHP İlçe Yönetimi karşıladı. Heyet önce selden en çok zarar gören Demre'ye bağlı Köşkerler Köyü'ne geçti. Arı ve CHP'liler, Muhtar İdris Güzeloğlu ve köylülerle beraber, selden zarar gören vatandaşları evlerinde ve seralarında ziyaret ederek geçmiş olsun dediler. Heyet, bu yaz asfaltlaması yapılan Köşkerler-Dirgenler Köyü yolunda inceleme yaptı. Arı ve beraberindekiler Gürses ile hortumdan zarar gören Çevreli Köyü'nde incelemeler yaptı. Köşkerler, Çevreli ve Kapaklı köy okullarında da inceleme yapan Arı, üreticilerle görüştü.

Başkan Arı, selden ve hortumdan zarar gören vatandaşların sorunlarını dinlediklerini, hasarı yerinde gördüklerini belirterek, şöyle konuştu: "Selden zarar gören üreticilerimize olanaklar ölçüsünde yardımcı olacağız. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden de yardım istedik. Büyükşehir Belediyesi selden evi zarar görenlere eşya yardımı yapacak. Bu hafta içinde yardımlar vatandaşlarımıza ulaştırılacak. Hükümetin de selden zarar görenlere yardım bekliyoruz. Kapaklı'nın tarımsal sulama projesini bu yaz bitirip hizmete sokacağız. Görev süremiz içinde Köşkerler ve Çevreli Köyü okullarına gerekli ödenekler sağlandı. Yeni okul binaları hizmete sokuldu. Kalan görev süremizde de Demre'nin sorunlarının çözümü konusunda çalışmalarımız devam edecek."

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: CHP heyetinin ziyaretinden

===

AKEDAŞ'a vatandaş sitemi

FİNİKE'nin Gökbük Köyü'nde, Akdeniz EDAŞ İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışma sırasında yüksek gerilim hatları üzerine doğru büyüyen ağaçların kesilmesine yardım ederken ağaç düşmesi sonucu yaralanan 65 yaşındaki şeker hastası Ahmet Bozkaya'yı kurumdan arayarak hatır soran olmadı. Gökbük Köyü'nde yaşayan Devrim Bozkaya, babasının EDAŞ ekiplerine, yüksek gerilim hatları üzerindeki ağaçların kesilmesine yardım ederken ağaç düştüğünü, ancak hastanede 16 gün boyunca zor günler yaşayan babasını kurumdan arayarak ilgilenen olmadığını söyledi.

Babasının iki operasyon geçirdiğini anlatan Bozkaya şöyle dedi: "Köye gelen EDAŞ ekipleri, köy dışından geçen yüksek gerilim hatları üzerine doğru büyüyen ağaçlar için 'Tehlike oluşturuyor yangın için bunların kesilmesi lazım' dedi. Babam da giyindi bize ait olan ağaç kesim motoruyla yardıma gitti. O gelmeden önce bir kısım ağaçları kesmişler. Babam ve köyden bir kişi daha ekiplere yardımcı olmuş. Köylerde işler imece usulü yürür. Bundan herhangi bir ücret talep edilmez."

Akşam 17.00 sıralarında babasının acıktığı için eve döndüğünü anlatan Bozkaya, "Babam şeker hastası sık yemek yemesi gerekiyor. Annem banyoya girmeden yemek yemesini istedi. Babam da üzerini silkeleyerek yemeğe oturacağı sırada tekrar geldiler ve 'Bir ağaç kaldı. Yoksa bu akşam elektrik gelmeyecek. Onun da kesilmesi gerekiyor' dediler. Babam, 'O ağacın kesilmesine gerek yok merdivenle EDAŞ dalını keserse yeterli olur. Ayrıca motorda yakıt yok' demesine rağmen sofradan alıp götürdüler" diye konuştu.

Babasının eve dönmesini beklerken geciktiği için endişelendiklerini ve telefonla ulaşmaya çalıştıklarını anlatan Bozkaya, "Babama cep telefonundan ulaşmaya çalıştık. Yabancı biri açtı. Babamın ayağının kırıldığını önce Finike Devlet Hastanesi acil servise daha sonra Kumluca Devlet Hastanesi'ne götürmüşler. Babam 16 gün hastanede yattı 2 operasyon geçirdi. Sol kaval kemiğinin ikisi de kırık, platin takıldı. Kemik, arka baldırı yırttığı için doku çok hasarlı ve açık yara var. Şeker hastası olduğu için yaralar çabuk kapanmıyor" dedi.

Babasının hastanede olduğu sürede EDAŞ' tan gelip hatır bile sormadıklarından yakınan Devrim Bozkaya, kurumu vefasızlıkla suçladı. Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin babasının durumuyla ilgilendiğini, yardıma ihtiyaç olup olmadığının sorduğunu, ancak EDAŞ'ın tutumunun üzüntü yarattığını söyledi. Devrim Bozkaya sözlerini, "Babam şeker hastası olmasına rağmen yardım etmek için orada bulundu. Biz para vermelerini beklemedik, sadece kendilerine yardım için orada bulunan vatandaşa, yaralandığında vefasız davranmaları doğru değil" diyerek tamamladı.

Suat SÖGÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Yaralanan Ahmet Bozkaya ve kızı Devrim Bozkaya

===

Altın Kep birincilerinden Başkan'a ziyaret

ANTALYA Mutfak Şef Birliği Derneği ve Anfaş işbirliğiyle Türkiye Aşçılar Federasyonu tarafından düzenlenen yarışmada birinci olarak Altın Kep'i kazanan Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri, Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol'u ziyaret etti. Ziyarete Okul Müdürü Yasin Filiz, Müdür Yardımcısı Mehmet Türk ve Safran Termal Otel Aşçısı Hamza Kalkan katıldı.

Yarışmada Liseler kategorisinde birinci olarak Altın Kep kazanan Sandıklı Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri Ümmü Dinç, Hilal Ulubahşi, Hülya Yeşilyurt'u ve aynı yarışmada Genç Kategoriler dalında Türkiye üçüncüsü olan okulun eski öğrencileri Halime Keskin ve Emine Uğuz'u tebrik eden Belediye Başkanı İsmail Elibol, öğrencilerin aldıkları dereceyle Sandıklı'ya büyük bir gurur yaşattıklarını belirtti.

Böyle büyük başarıların diğer öğrencilere de örnek olacağının altını çizen Başkan Elibol, "İlçemiz son yıllarda termal turizmde önemli yol kat etti. Yeni yapılacak 3 otelle ilçemizde beş yıldızlı otel sayısı artacak. Sizlerin bu başarısı ilçemizde eğitim gören öğrencilerimize örnek olacak ve onları da teşvik edecek. Bizler bu tür çalışmalarınızda sizlere destek olmak adına elimizden geleni yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

Sandıklı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Yasin Filiz ise, kendilerine destek olan Kaymakam Ali Candan, Belediye Başkanı İsmail Elibol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, Yunus Emre Sürücü Kursu Sahibi Ekrem Öztürk, Safran Termal Otel aşçıları Hamza Kalkan ve İbrahim Malkoç'a teşekkür etti. Belediye Başkanı İsmail Elibol, başarılı öğrencilere ay-yıldız armalı fular ve Sandıklı biblosu hediye etti ve madalya taktı.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Fethiye'ye 3 yeni köprü

FETHİYE Belediyesi'nce yaptırılan Günlükbaşı, Çalış Plajı Kuş Cenneti ve Foça mahallesindeki 1979 yılında yapılan sel sularının üzerinden geçmesiyle ünlü Eğri köprü, Fethiyeli şehit Ferudun Dönmez'in adı verilerek açıldı. Açılışta konuşan Başkan Saatcı, üç köprünün 1 milyon 309 bin liraya mal olduğuna değinerek, "Fethiye'de ne kadar eğrilik varsa doğrultacağız, buna eğri insanlarda dahil" dedi.

Şehit Ferudun Dönmez'in kız kardeşi Seçil Dönmez Tan da, "Burada yaşayanlar her şiddetli yağmur sonrası mağduriyet yaşamıştır. Fethiye'mize yapılan nice yeni yapı gibi bu köprü de ulaşımı kolaylaştıracaktır. Bu köprünün bizim için maneviyatı ise 1988 yılında şehit olan sevgili ağabeyim Ferudun Dönmez'in adının verilmiş olmasıdır. Erken yaşta kaybedilen ağabeyimin adının burada yaşatılması bizi oldukça duygulandırdı" diye konuştu.

FETHİYE, (DHA)

Foto: Açılışı yapılan köprüler, açılıştan, Seçil Dönmez Tan ve Başkan Saatcı

===

Somali için ilaç kampanyası

SOMALİ'deki karışıklıklar nedeniyle zor durumda olan Somali halkına ilaç göndermek için Afyonkarahisar'da kampanya başlatıldı. Afyonkarahisar Eczacı Odası ile Afyonkarahisar Sağlıkçılar Derneği'nin ortaklaşa düzenleyeceği kampanya, 15 Şubat'a kadar devam edecek. Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Melih Köken, Somali'nin nüfusunun iç savaşla birlikte 9 milyondan 8 milyona düşen bir Afrika ülkesi olduğunu söyledi.

Köken, Somali'de sağlık alanında önemli bir ihtiyacın ortaya çıktığını belirterek, gıda kadar ilaca da ihtiyaç duyulduğunu anlattı. Köken, "Vatandaşlarımızın kullanmadığı ilaçların ihtiyaç sahipleri tarafından kullanılmasına aracılık edeceğiz. Bozulmamış ilaçların eczanelere getirmeleri halinde ilaçlar eczanelerdeki kutulara konulacak. Kampanya, 15 Şubat'a kadar sürecek" diye konuştu.

Afyonkarahisar Sağlıkçılar Derneği Başkanı . Ümit Yusuf Aydın ise Somali'deki olayları yerinde gördüklerine değinerek, "Dernek olarak Somali'ye 5 arkadaşla beraber gittik. İç savaştan sonra oluşan kuraklık ve kıtlıkla beraber, ihtiyaç ihtiyacı had safhaya ulaşmış durumda. Hayatların çok basit ilaçlarla kurtarılması mümkün. Somali'de parayla bile ilaç bulma imkanı yok. Ne kadar ilaç toplayabilirsek göndereceğiz" dedi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Toplantıdan ve başkanların

===

Burdur il istihdam kurulu toplandı

BURDUR İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Vali Nurettin Yılmaz Başkanlığında yapıldı. İl Özel İdaresi Encümen Salonunda yapılan toplantıya Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Ekici, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İsmail Deveci, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ve ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sedat Öz katıldı.

Toplantıda, istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirlerle uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmaları yapmak üzere hazırlanan rapor Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İsmail Deveci tarafından kurul üyelerine aktarıldı.

Burdur'da İŞKUR'a kayıtlı 7 bin 193 işsiz olduğunu söyleyen Deveci, 2 bin 215 kişiyi 2012 yılı içerisinde işe yerleştirdiklerini, İŞKUR tarafından yıl içinde kamu ve özel sektör işyerlerine 3 bin 493'te açık iş kaydı tuttuklarını vurguladı. Kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak üzere 160 kurs açtıklarını dile getiren Deveci, bin 184 kişinin bu kurslardan faydalandığını söyledi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Tekirova'da SBS öğrencilerine moral konseri

ANTALYA İlköğretim ve Lise Başarı Artırma projesi (İLBAP) kapsamında yapılan deneme sınavında Tekirova Halit Narin İlköğretim Okulu Kemer ikincisi oldu. Sınava bu yıl SBS'ye girecek 8'inci sınıf öğrencilerinin katıldı.

Tekirova Halit Narin İlköğretim Okulu Müdürü Alper Nacar ve müzik öğretmeni Nilgün Karaduman SBS'de derece alan öğrencilere hem moral hem de yarıyıl hediyesi olarak müzik ziyafeti sundu.

Müzik öğretmeni Nilgün Karaduman'ın Antalya Güzel Sanatlar Lisesi'nde öğretmen olan arkadaşlarıyla birlikte sunduğu müzik ziyafetinden öğrenciler büyük keyif aldı. Tekirova Kültür Merkezi Sinema Salonunda gitar, çello ve saksafon eşliğinde gerçekleştirilen müzik dinletisine öğrenciler popüler şarkılara eşlik etti. Öğrenciler hem eğlendiler hem de bilindik parçaları söyleyerek sınavın stresini attı.

KEMER, (DHA)

Foto: Konserden

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement