Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.Büyükşehir Belediyesi'nin nisan ayı meclisi dönemin CHP İl Başkanı Özer Ülken ve Başkan Akaydın arasındaki soğuk savaşın şiddetli çatışmaya döndüğü arena olmuştu.

25.09.2012 14:44

Foto: Hasan Gürsel Karabayır

--- KUTU ---

Büyükşehir Belediyesi'nin nisan ayı meclisi dönemin CHP İl Başkanı Özer Ülken ve Başkan Akaydın arasındaki soğuk savaşın şiddetli çatışmaya döndüğü arena olmuştu. Başkan Akaydın, partisinin meclis ihtisas komisyonları ve encümen üyeliği için gösterdiği her adayın karşısına CHP'li meclis üyeleri arasından ikinci isimleri aday olarak göstermişti. Encümen üyelik seçimlerine partinin adayı olarak giren Karabayır, seçimleri kazanmasına rağmen sözlü olarak meclis oturumunda istifasını sunmuştu. Bu beyana dayalı olarak Karabayır'ın yerine Mayıs ayında seçimler yenilenmiş ve Kadir Alkış encümen üyeliğine seçilmişti.

===

ATSO'da erken seçim

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) Eylül ayı meclis toplantısında, tamamı görevlerinden istifa eden Hesapları İnceleme Komisyonu'na yeni üyelerin seçimi, bazı tartışmaların gölgesinde yapıldı. ATSO yönetiminin, Kaleiçi'nde 383.70 metrekarelik bir bütün halindeki evin iki hisse sahibine ait 199.55 metrekarelik kısmı için 125 bin lira, bir hafta sonrasında da ikisi aynı hissedar olmak kaydıyla toplam üç hissedardan bu kez evin 184.15 metrekaresi için toplam 595 bin lira olmak üzere 720 bin liraya satın aldığı ev nedeniyle Komisyon Başkanı Ahmet Öztürk ile 6 üye görevlerinden istifa etmişti.

Sözkonusu satışta satıcının vergi ödemekten kurtarıldığı ve bu yönde bir girişime ATSO'nun alet edilmesinin doğru olmadığı gerekçeleriyle yaşanan istifaların ardından Hesapları İnceleme Komisyonu'nun yeni seçiminde, 8 isim aday oldu. Toplam 131 meclis üyesine sahip ATSO'da seçimlere 100'ün üzerinde üye katıldı. Adaylardan Nihat Özen, Hasan Taş, Adnan Ege, Mustafa Gülaydın, İbrahim Koru, Mustafa Yayla ve Halil Sarı, 50-56 arasında değişen oylarla yeni Hesapları İnceleme Komisyonu'nu oluşturdu. Çok sayıda üyenin, oy pusulalarına aday isimler yerine ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ile yönetim kurulu üyelerini yazmaları ise dikkat çekti ve tepki olarak yorumlandı.

KALEİÇİ İÇİN GECİKTİK

Kaleiçi'nde satın alınan ev ile ilgili mühendis, mimar ve inşaat sektörü temsilcilerinden oluşan bir komisyon kurulduğunu ve 2013 yılı içinde restore ve yapım işlemlerinin tamamlanmasını hedeflediklerini anlatan Çetin Osman Budak, aslında çok büyük olmayan bu yatırımın manevi değerinin çok önemli olduğunu söyledi. Diğer kurumlara da örnek olması dileğinde bulunan Budak, Ağustos meclisinde konu konuşulacakken, bir gün sonra medyada yer almasını eleştirdi. Planlanmış olduğunu ve mecliste birilerinin bir şeyler hazırlayıp basına sızdırdığını belirten Budak, "Burası siyasi parti merkezi değil ki siyaset yapalım. Zaten siyasetin durumu ortada" dedi.

Kaleiçi'nde ev satın alınmasına karşı olmadıklarını belirten Hesapları İnceleme Komisyonu'nun istifa eden başkanı Ahmet Öztürk ise bu evin alımı için meclisin oy birliğiyle karar verdiğini ve kendilerinin de mecliste olduklarını söyledi. Evin satın alınmasına değil, satın alınma şekline karşı olduklarını belirten Öztürk, "Komisyon burada görevini yapmıştır, orada gördüğü eksikliği bildirerek üzerindeki sorumluluğu yerine getirmiştir. Basının ne yazdığına ise müdahale edemeyiz, özgürdür" dedi. Evin satın alımında vergi ile ilgili sıkıntılı bir durum olduğunu kaydeden Öztürk, bu işlemin yanlış olduğunu düşündüklerini ve hala da bunu savunduklarını açıkladı.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: ATSO Başkanı Budak konuşurken, mecliste oy kullanma

===

Akaydın öğrencilerle buluştu

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla okul ziyaretlerini sürdürüp, öğrenci ve öğretmenlerin yeni eğitim yılını kutluyor. Başkan Akaydın, Kepez ilçesine bağlı Başköy İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek, öğrencilerle buluştu. Başkan Akaydın, öğrencilere içinde kırtasiye malzemeleri olan çanta dağıttı.

AKVARYUM SÜRPRİZİ

Yeni eğitim-öğretim döneminde öğrencilere başarılar dileyen Akaydın, "Uzun bir tatilden sonra yeniden derslerinize başladınız. Derslerinize iyi çalışın. Atatürk ilke ve inkılaplarını iyi okuyun ve anlayın" dedi. Başkan Akaydın, öğrencilere bir sürpriz yaparak, onları yeni açılan akvaryuma götürme sözü verdi. Öğrenciler, Akaydın'a akvaryum sürprizi için teşekkür etti

ANTALYA, (DHA)

Foto: Okul ziyaretinden foto

===

Kaçak işçiler tarlada yakalandı

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde pamuk tarlaları ve seralarda kaçak çalışan 90 Gürcistan vatandaşı jandarma tarafından yakalandı. Bir ihbarı değerlendiren Serik İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Eskiyörük, Pıynarcık ve Yanköy köylerindeki pamuk ve seralara baskın düzenlendi. Baskınlarda Türkiye'ye turist vizesiyle giriş yapan, çalışma izni bulunmayan 40'ı kadın 90 kişi yakalandı.

Tamamı Gürcistan uyruklu işçiler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra jandarma karakoluna götürülerek ifadeleri alındı. Burada işlemleri tamamlanan kaçaklar, sınır dışı edilmek üzere Antalya Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Çalışma izni olmamasına rağmen işçi çalıştıran sera sahipleri hakkında da işlem yapılarak Sosyal Güvenlik Kurumu'na bildirildi. SGK'nın her işçi için sera sahiplerine 11 bin lira ceza keseceği kaydedildi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Kaçaklardan

===

Adrasan'da hedef 12 ay turizm

KUMLUCA'da Adrasan Belde Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi'nin (AÜ) ortak projesi 'Ekoturizm Projesi', Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) desteğiyle başlatıldı. Adrasan'da gerçekleştirilecek projenin tanıtımı, AÜ Uygulama Merkezi'nde düzenlenen toplantıyla yapıldı. Toplantıya Adrasan Belediye Başkanı Yalçın Akkulak, Mavikent Belediye Başkanı Erdeniz Yavuz, proje koordinatörü Esra Karlıova Soysal, ekoturizm uzmanı Devin Bahçeci, turizm işletmecileri ve davetliler katıldı.

Toplanın açılış konuşmasını yapan Adrasan Belediye Başkanı Yalçın Akkulak, Adrasan'da yaşayan geçimlerini turizm ve tarımla geçinen vatandaşların ortaklaşa yararlanacağı bir projeye start verdiklerini söyledi. Beldeye gelen turistlerin deniz, kum, güneş üçlemesinin yanında beldede alternatif turizmi geliştirmek istediklerini kaydeden Başkan Akkulak, hem çeşitlilik sağlamak hem de tarihi Likya Yolu'nun dünyaca tanıtımını yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

Projenin kapsamında Likya Yolu'na rota bilgilendirme tabelalarını konulacağını belirten Başkan Akkulak, Adrasan Kalesi'ne çıkışı kolaylaştırmak için ahşap merdivenler ve seyir terasları yapılacağını söyledi. Dünya'da Çin ve İtalya'dan sonra en uzun yürüyüş rotasının Likya Yolu rotası olarak belirlendiğini belirten Akkulak, "Dünya'da alternatif turizm hızla gelişiyor. Gelecek 30-40 yıl içerisinde Likya yolunu keşfetmek isteyen sırt çantalı ve eli batonlu insanları ağırlayacağımız göz önüne alındığında şimdiden uzmanlarında yardımıyla en iyi şekilde hazırlıklı olmalıyız" diye konuştu.

Proje Koordinatörü Esra Karlıova Soysal da 8 ay sürecek proje çerçevesinde beldede 18-35 yaş arası gençlerin Likya Yolu'nda rehberlik yapabilmelerini sağlamak için ilk etapta 70 kişiye eğitim vereceklerini söyledi. Bunun yanı sıra beldede faaliyet gösteren işletme sahiplerinin eğitime alınacağını vurgulayan Karlıova, ekoturizmin sürdürülebilir konusunda bilgilendirileceğini kaydetti. Projenin başarılı olabilmesi için yerel işletmecilerin projeye destek vermesinin gerekliliğini vurgulayan Soysal, projenin Adrasan'da turizmin 12 aya çıkarılmasına katkı koyacağına değindi.

Bilgi Üniversitesi'nden Devin Bahçeci'nin 'ekolojik turizm ve örnek uygulamaları'na ilişkin sunumunun ardından konuşan BAKA Antalya Ofis Müdürü Alaaddin Özyürek ise BAKA'nın faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Projenin BAKA'nın sağladığı hibe ile gerçekleştirildiğini belirten Özyürek "Turizmin 12 aya yayılması, çeşitlendirilmesi, sürdürülebilir turizme katkı sağlanması gibi katma değerli ve artı değer sağlayan her türlü projeye BAKA olarak destek vermeye hazırız" dedi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Afyon'da operasyon

AFYONKARAHİSAR İl Jandarma Komutanlığı tarafından İscehisar ve Dazkırı'da yapılan operasyonlarda, Roma dönemine ait 13 mimari mermer sütun ve blok, 38 sikke, 2 kolye ucu, 2 tarihi kağıt ağırlığı, Osmanlı dönemine ait 1 yüzük, üzerinde hilal bulunan 1 küçük süs eşyası ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin sorugusu sürüyor.

AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Ele geçirilen eserler

===

Burdur'da trafik kazası: 1 yaralı

BURDUR- Isparta Karayolu'nda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Burdur'dan Isparta istikametine seyreden Selahattin Ardıç yönetimindeki 32 LK 900 plakalı otomobil sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. Araçta sıkışan sürücü Selahattin Ardıç, kazayı görenlerin haber vermesi üzerine gelen kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Ambulansla Burdur Devlet Hastanesi'ne götürülen Selahattin Ardıç tedaviye alındı.

Onur ÖZKAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Kaza yapan araç - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement