Antalya Oto Tamirciler Odası'ndan Uyarı - Son Dakika
Yerel

Antalya Oto Tamirciler Odası'ndan Uyarı

Antalya Oto Tamirciler Odası\'ndan Uyarı

Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak, sıcakların başlamasıyla birlikte artan araç içi klima kullanımı ile ilgili gerekli bakımların yapılmaması halinde daha büyük sıkıntılarla karşılaşılacağı konusunda uyardı.

23.06.2014 09:54

Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak, sıcakların başlamasıyla birlikte artan araç içi klima kullanımı ile ilgili gerekli bakımların yapılmaması halinde daha büyük sıkıntılarla karşılaşılacağı konusunda uyardı.

Sürücülerin araçlarının sadece periyodik bakımlar veya arızalarla ilgili servislere geldiklerine dikkat çeken Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak, klima bakımının bu süreler beklenmeden yaptırılması gerektiğine belirtti. Antalya'da henüz binlerce araç sahibinin klima bakımı yaptırmadığını ve bunun büyük risk oluşturduğunu vurgulayan Bucak, "Uzmanların verdiği bilgilere göre yanlış ve temizlenmemiş klima kullanımı sinüzit, göz dibi iltihabı, beyin iltihabı, akciğer problemleri, öksürük, orta kulak hastalıkları geçirmiş kişilerde yüz felci, denge işitme sorunları ve tonsilit gibi ciddi hastalıklara davetiye çıkarıyor. Ama maalesef araç klimasının en fazla kullanıldığı şehirler arasında yer alan Antalya'da çok düşük oranda klima bakımı yaptıran sürücü var. Kısacası serinleyelim derken mikrop kapma riskine girmeden araç içi klima bakımları yaptırılmalı" dedi.

Gerekli olan her türlü bakım ve onarımın araç sürücülerine sorunsuz bir tatil ya da yol keyfi sunduğuna dikkat çeken Bucak, şunları kaydetti:

"Hiç kimse yolda herhangi bir nedenden dolayı kalmak istemez. Ama yaptırılmayan veya gereksiz bulunan bakım ve onarım sizleri yarı yolda bırakabilir. Güzelleşen havalar sıcaklığı da yanında getirdi. Gelen sıcaklar gerek motora gerek lastiklere gerekse de filtrelere zarar vermekte olup bakımları yapılmadığı zamanlar çok büyük masraf çıkartmaktadır. Özellikle yaz boyunca sürekli olarak kullanılacak klimaların bakımlarının da yapılması çok önemli. Sürücülerin araçlarına özenle bakmalarında fayda var." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Antalya Oto Tamirciler Odası'ndan Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement