Arü'de "Kabuğundan Suyuna Nar Mucizesi" Konuşuldu - Son Dakika
Yerel

Arü'de "Kabuğundan Suyuna Nar Mucizesi" Konuşuldu

Arü\'de "Kabuğundan Suyuna Nar Mucizesi" Konuşuldu

Çiçeğinden kabuğuna kadar sayısız faydası olduğu bilinen nar, Ardahan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Âşık Zülali Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Kabuğundan Suyuna Nar Mucizesi’ adlı seminerde bilimsel olarak ele alındı.

11.12.2013 17:18

Çiçeğinden kabuğuna kadar sayısız faydası olduğu bilinen nar, Ardahan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Aşık Zülali Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 'Kabuğundan Suyuna Nar Mucizesi' adlı seminerde bilimsel olarak ele alındı. Program kapsamında Ardahan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Görevlisi İzzet Özhamamcı, halk arasında kansere iyi gelmesi ile bilinen nar hakkında önemli bilgiler verdi.

Programa Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Gürkan Doğan, Prof. Dr. Orhan Söylemez ve Prof. Dr. M. Hanefi Palabıyık ve ARÜ'lü akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

"GRİPTEN KANSERE KADAR BİRÇOK HASTALIĞA KARŞI BİREBİR"

Programda konuşan Öğr. Gör. İzzet Özhamamcı, narın insan sağlığı açısından birçok faydası olduğunu ifade ederek, "Nar tümör hücreleri ve kanser hücrelerinin oluşumunu azaltır. Kalp krizi riskini azaltır. Dudak uçukları ve yaralara sebep olan virüslere, çocuk felcine neden olan virüslere, grip ve farenjit virüslerine karşı etkilidir. Vücuttaki katı yağ oluşumunu, tümör oluşumunu ve vücutta var olan tümörün gelişmesini engellemektedir. Ayrıca nar suyunun içinde bulunan asitler, bazı kanser oluşumlarını engellemektedir. Nardaki renklendiriciler yine bazı kanserleri inaktive etmesi yönünden son derece önemlidir" dedi.

Öte yandan narın kansızlığı önleyici özelliğine de vurgu yapan Öğr. Gör. Özhamamcı, ayrıca söz konusu meyvenin bilinçli tüketilmesinin önemli olduğunu şu sözlerle ortaya koydu: "Sayısız rahatsızlığa ve hastalığa karşı fayda teşkil eden nar, örneğin yüksek tansiyonu olan kişilerde tansiyonu düşürme anlamında oldukça büyük bir etkiye sahiptir. Yani nar, tansiyon düşürücü olarak kullanabilmektedir. Ancak nar, düşük tansiyonlu insanlarda olumsuz bir etkiye sahip olabilmektedir. Bu çerçevede nar tüketiminde bilinçli ve dikkatli olunması hayatidir"

Program sonunda katılımcılara nar suyu ikram edildi. Program, ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Doğan'ın Öğr. Gör. Özhamamcı'ya 'Teşekkür Belgesi' vermesiyle sona erdi. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arü'de 'Kabuğundan Suyuna Nar Mucizesi' Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement