Arü'lü Öğrencilerden Erzurum'a Teknik Gezi - Son Dakika
Yerel

Arü'lü Öğrencilerden Erzurum'a Teknik Gezi

Arü\'lü Öğrencilerden Erzurum\'a Teknik Gezi

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Çıldır Meslek Yüksekokulu (ÇMYO) Lojistik 2. sınıf ve Dış Ticaret 2. sınıf öğrencileri tarafından, Öğr. Gör. Dilek Gönçer Demiral ve Öğr. Gör. Ömer Cenap Özdemir rehberliğinde, Erzurum’a lojistik faaliyetleri inceleme, depo yönetimi ve kargo operasyonları ile ilgili bir teknik bir gezi düzenlendi.

03.06.2014 15:42

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Çıldır Meslek Yüksekokulu (ÇMYO) Lojistik 2. sınıf ve Dış Ticaret 2. sınıf öğrencileri tarafından, Öğr. Gör. Dilek Gönçer Demiral ve Öğr. Gör. Ömer Cenap Özdemir rehberliğinde, Erzurum'a lojistik faaliyetleri inceleme, depo yönetimi ve kargo operasyonları ile ilgili bir teknik bir gezi düzenlendi.

20 öğrencinin katıldığı gezide ARÜ ekibi ilk olarak, her yıl Fortune Dergisi tarafından düzenlenen " Türkiye'nin En Büyük 500 Firması" listesine giren ve lojistik-taşımacılık sektörünün son dört yıldır liderliğini üstlenen "Netlog Lojistik" firmasında çeşitli incelemelerde bulundu. Firmanın İstanbul Merkez Mikro Dağıtım ve Projeler Grup Müdürü Ali Giray Aygün'ün destek ve katkılarıyla gerçekleştirilen gezide ARÜ'lü ekibe refakat eden Operasyon Müdür Yardımcısı Lütfi Boztepe, Depo Müdür Yardımcısı Nihat Demirci ve Nakliye Operasyon Uzmanı Avni Özdurmuş öğrencileri "Lojistik Faaliyetleri İnceleme ve Depo Yönetimi" konusunda bilgilendirdi.

"Gençler, Bizim İçin Büyük Bir Şans"

Yaklaşık üç saat süren gezide öğrenciler "Mal Kabul", "Depolama", "Sevkiyat" ve "Depo" yönetiminde kullanılan "Bilgi Teknolojileri" hakkında bilgi sahibi oldu. Söz konusu geziden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ali Giray Aygün, Erzurum'da yapılacak yeni yatırımlarda Ardahan Üniversitesi'nden mezun olacak öğrencilerin kendileri için büyük bir şans olabileceğini belirtti.

Ardından ARÜ ekibi, Aras Kargo Erzurum Bölge Müdürü Uğur Döşkaya'nın desteğiyle Aras Kargo Erzurum Bölge Transfer Merkezi'nde çeşitli incelemelerde bulundu. Transfer Merkezi Müdürlüğü yetkilileri öğrencilere kargo operasyonları ve sevkiyatları hakkında bilgi verdi.

ARÜ'de Teorik ve Pratik Eğitim Birlikte Yürütülüyor

Geziyle ilgili açıklama yapan Ardahan Üniversitesi Çıldır MYO Öğr. Gör. Ömer Cenap Özdemir, "Bu gezi, bizi ve öğrencilerimizi oldukça memnun etti." dedi. Çıldır MYO Öğr. Gör. Demiral, "Erzurum'a düzenlenen bu teknik gezide öğrenciler teorik olarak öğrendikleri bilgilerin pratikteki karşılığını görme fırsatı bulmuş oldu." diye konuştu. Çıldır MYO Müdür Yrd. Doç. Dr. Barış Aşçı ise, "Öğrencilerimiz için düzenlediğimiz gezi ve inceleme faaliyetlerimiz her yıl tekrarlanacaktır. Bu konu ile ilgili olarak lojistik firmaları ile işbirliği yapılması, planlarımız içerisinde yer alacaktır." dedi. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arü'lü Öğrencilerden Erzurum'a Teknik Gezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement