Aslan'dan Polis ve Öğretmenlere Müjde - Son Dakika
Yerel

Aslan'dan Polis ve Öğretmenlere Müjde

Aslan\'dan Polis ve Öğretmenlere Müjde

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, polis ve öğretmenleri ev sahibi yapacak yeni bir proje için kollarını sıvadı.

03.12.2013 15:16

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, polis ve öğretmenleri ev sahibi yapacak yeni bir proje için kollarını sıvadı. Aslan, ucuz kredi, imarlı, alt yapılı arsa temini konusunda tüm belediye başkanlarını göreve çağırarak, "Polislerimiz, öğretmenlerimiz için ellerinizi taşın altına koymalısınız" dedi.

Eğitim camiasının iki büyük örgütü Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen ziyaretinde projesini açıklayan Aslan, öğretmen ve polislerin çektiği ekonomik sıkıntıları yakından takip ettiklerini belirterek, "Kendi imkanlarıyla hemen hiç birinin ev sahibi olma imkanının bulunmadığını biliyoruz" dedi. Öğretmenlerin yüzde 86'sının polislerin yüzde 90'ının hayatlarını borçla sürdürdüklerinin son araştırmada ortaya çıktığını kaydeden Aslan, "Polislerin yüzde 85'i, eğitimcilerin yüzde 70'i kira evlerinde oturuyorlar ve bunların yüzde 51'i, aldığı maaşın yarısından fazlasını kiraya ödüyor. Bu durum toplumun kanayan yarası haline gelmiştir. Polise güvenliğimizi teslim ediyoruz. Şehrin her kesiminde görev yaptırıyoruz ama hayat standartları ancak gecekonduda oturmalarına elveriyor. Geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin durumu da farksız. Onlardan bu ülkeye faydalı çocuklar yetiştirmesini istiyoruz, fakat onların geleceğini düşünmüyoruz. Geçim sıkıntısı içinde boğuşuyorlar" sözleriyle mevcut durumun psikolojik etkilerine dikkat çekti.

"ANKET ÇALIŞMASI YAPIYORUZ"

Aslan, hem öğretmenlerin, hem de polislerin ev sahibi olmak istedikleri bölgeleri belirlemek için anket çalışmaları yaptıklarını söyleyerek, " Çalışmalarımız tamamlandığında arsa teminine gidilecek. Tüm belediye başkanlarını, ucuz kredi ve imarlı, alt yapısı hazır arsaların temini konusunda göreve çağırıyorum. Hem öğretmenlerin, hem de polislerin ödeyebilecekleri miktarları kendileri seçerek, ev sahibi olmalarını istiyoruz. Bunu da başaracağız. Projenin ana hatları en kısa zamanda belirlenecek. İstedikleri bölgede, istedikleri ödeme koşullarıyla öğretmenlerimizi de, polislerimizi de ev sahibi yapmaya kararlıyız" dedi.

Bu güne kadar 4 bine yakın öğretmeni ev sahibi yaptıklarını da vurgulayan Aslan, Türk Eğitim Sen 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyüp Demir ve Eğitim Sen 1 No'lu Şube Başkanı Abdullah Tunalı'yı da projeye destek vermeye çağırdı. Sendika başkanları ise, projelerden heyecan duyduklarını dile getirererek, işbirliği için garanti verdiler. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aslan'dan Polis ve Öğretmenlere Müjde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement