Aü'den Uluslararası Öğrencilere Oryantasyon Programı - Son Dakika
Yerel

Aü'den Uluslararası Öğrencilere Oryantasyon Programı

Aü\'den Uluslararası Öğrencilere Oryantasyon Programı

Akdeniz Üniversitesi 2015-2016 eğitim-öğretim yılında örgün öğretim kapsamında üniversiteye yeni kayıt yaptıran 70 farklı ülkeden 600’e yakın yeni uluslararası öğrenciye yönelik oryantasyon programı düzenledi.

05.11.2015 13:25

Akdeniz Üniversitesi 2015-2016 eğitim-öğretim yılında örgün öğretim kapsamında üniversiteye yeni kayıt yaptıran 70 farklı ülkeden 600'e yakın yeni uluslararası öğrenciye yönelik oryantasyon programı düzenledi.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, üniversiteye yeni kayıt yaptıran uluslararası öğrencilerin Türkiye, Antalya'ya,üniversiteye uyum süreçlerini hızlandırmak ve öğrencilere üniversitenin sosyal ve kültürel imkanları hakkında bilgi vermek amacıyla bu tür programlar düzenlediklerini söyledi.

Uluslararasılaşmanın dünyadaki tüm üniversitelerin en önemli gündem maddesi olduğunu dile getiren Prof.Dr. Özkan, "Üniversite öğrencisi olmak yoğun ve düzenli çalışmayı gerektiriyor. Bununla birlikte eğitimin kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle bütünleştirilmesi ve zenginleştirilmesinin üniversite sonrası yıllarda başarılı bir mesleki ve toplumsal yaşam için son derece değerli ve belirleyici olduğu hiç unutulmaması gerekiyor. Akdeniz Üniversitesi'nde bu konuda sunulan olanaklardan öğrencilerin mutlaka yararlanması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Düzenlenen Türk gecesinde örgün öğretim kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler ile değişim programları kapsamında üniversitede eğitim gören uluslararası öğrencilere Türk Müziği eşliğinde Türk Mutfağından örnek yemekler ikram edildi. Dünyanın farklı coğrafyalarından gelen öğrenciler de etkinliğe geleneksel kıyafetleriyle katılarak kendi dillerinde ve Türkçe şarkılar söyledi. Öğrenciler, zeybek ve horon gösterileri ile geç saatlere kadar eğlendi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aü'den Uluslararası Öğrencilere Oryantasyon Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement