Aü Turizm Fakültesi'ne İki Yeni Program - Son Dakika
Yerel

Aü Turizm Fakültesi'ne İki Yeni Program

Aü Turizm Fakültesi\'ne İki Yeni Program

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Turizm Fakültesi’nde zorunlu hazırlık sınıfı dahil, 5 yıl boyunca tüm derslerin İngilizce verileceği “Turizm İşletmeciliği Lisans Programı”na ve Türkçe eğitim verecek “Turizm Rehberliği Bölümü”ne öğrenci alınması YÖK tarafından onaylandı.

30.05.2014 13:54

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Turizm Fakültesi'nde zorunlu hazırlık sınıfı dahil, 5 yıl boyunca tüm derslerin İngilizce verileceği "Turizm İşletmeciliği Lisans Programı"na ve Türkçe eğitim verecek "Turizm Rehberliği Bölümü"ne öğrenci alınması YÖK tarafından onaylandı.

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi'nin turizm eğitiminde Türkiye'nin en iyileri arasında yer aldığını söyleyen Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Aksu, "Türkiye'nin en iyi eğitim kurumlarından birinde, en iyi turizm eğitimini vermek için çalışıyoruz. Bunun için de, günümüzün değişen şartlarına göre sürekli gelişme göstermeliyiz. Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi'nde Türkçe olarak verilen Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans, Turizm İşletmeciliği üzerine yüksek lisans ve doktora programlarının yanı sıra zorunlu hazırlık sınıfı dahil toplam 5 yıl olarak tüm derslerin İngilizce verileceği Turizm İşletmeciliği Lisans Programı'na ve Turizm Rehberliği Bölümü'ne öğrenci alınması YÖK tarafından onaylandı. Her 2 yeni programa da diğer programlar kadar yoğun ilginin olmasını bekliyoruz" dedi.

Nitelikli insan gücünün turizm için çok önemli bir unsur olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Aksu, "Turizmin ülke ekonomisine yapmış olduğu katkı sürekli artış göstermekte. Bu katkının aynı şekilde devam etmesi ve uluslararası turizm pazarından pay almak için, kaliteli hizmet şart. Bu da ancak kaliteli turizm eğitimiyle mümkün olacaktır. Biz Akdeniz Üniversitesi olarak sektöre yönelik verdiğimiz derslerle, uygulamaya verdiğimiz önemle ve sektörle iç içe çalışmalarımızla turizm eğiminde öne çıkıyoruz. Öğrencilerimiz mezun olurken tam donanımlı olarak hayata atılıyorlar" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aü Turizm Fakültesi'ne İki Yeni Program - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement