Avrupa'da Eğitim Gören Öğrencilerden Başkan Usta'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Avrupa'da Eğitim Gören Öğrencilerden Başkan Usta'ya Ziyaret

Avrupa\'da Eğitim Gören Öğrencilerden Başkan Usta\'ya Ziyaret

Avrupa ülkelerinde eğitim gören Türk uyruklu öğrenciler Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’yı ziyaret etti.

20.03.2015 20:24

Avrupa ülkelerinde eğitim gören Türk uyruklu öğrenciler Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'yı ziyaret etti. Öğrenciler, yurtdışında eğitim görmek isteyen öğrencilere de tavsiyelerde bulundu.

Avrupa'da eğitim gören Türk uyruklu öğrencileri bir çatı altında toplayan Turkish Student Union of UK (TUSU) Derneği öğrencileri Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'yı ziyaret etti. Yemekli programda bir araya gelen öğrenciler, Başkan Usta ile sohbet etme imkanı buldu. Toplantı sırasında öğrenciler, Avrupa'da eğitim görmek isteyen Türk öğrencilere de çeşitli tavsiyelerde bulundu.

"TUSU TÜRK ÖĞRENCİLERİ BİR ÇATI ALTINDA TOPLUYOR"

TUSU üyesi olan öğrencilerden Engin Sicimoğulları, ziyaretlerinden ve ilgiden dolayı memnun olduklarını belirterek, "TUSU, Avrupa'da okuyan Türkçe konuşan Türk kimliğine sahip özellikle öğrenci kesiminin bir araya gelmesi için uğraşan bir grup. Amacımız Türkçe konuşan kesime dahil olan kişileri bir araya getirmek bu kişilerle kaynaşmak ve onların eğitimlerini desteklemek. Herhangi bir eğitim sorunu olduğunda onları desteklemek. Çeşitli etkinlikler ile kaynaşıp onlarla bir araya gelmek" dedi.

"İNGİLTERE'DE BİR ÇATI ALTINA GELDİK"

İngiltere'de eğitim gördükten sonra Matematik Öğretmenliği yapan TUSU üyesi Canan Kırcın, "TUSU sayesinde bütün Türk gençleri İngiltere'de bir çatı altına geldik. TUSU'da herkese açık bir kuruluş kendilerini yalnız hissetmesinler TUSU'da bunu yapma çabasında. Orada okumak için gelen kız öğrenciler kendilerini yalnız hissetmesinler kız yurtları da var. Dil sorunu olarak orada üniversite ve kolejler dışında oradaki dil okullarında ücretsiz olarak yardım alabilirler" şeklinde konuştu.

"AMACIMIZ TÜRKİYE'YE EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK"

Amaçlarının arasında Birleşik Krallıkta okuyan 4 bin Türk öğrenciyi bir araya getirmek olduğunu söyleyen TUSU Dernek başkanı Hüseyin Duran, "Öğrencilerin ortak sorunlarına çözümler arayan. Onların kişisel gelişimlerine yönelik etkinlikler yapıp gelişimlerini sağlamak. Ayrıca Türkiye konulu konularda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Bu amaçlar paralelinde Çanakkale Destanı'nı daha iyi anlamaları için Çanakkale ve İstanbul Kültür gezileri düzenledik" diye konuştu.

"ÖĞRENCİLERİMİZİ AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ"

Ziyarette öğrencilerle sohbet edip sorunlarını dinleyen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Bugün burada TUSU Derneği adı altında ülkemizi ziyaret eden Türk öğrencilerimizin faaliyetleri ile bir değerlendirme toplantısı yapıp onları değerlendirme imkanı buldu. Öğrencilerimizin birçoğu yurt dışında eğitim gören gençlerimiz. İstanbul'daki çalışmalarında da belediyemizi ziyaret ettiler. Bizde onlara burada ev sahipliği yaptık. Biz kendilerine başarılar diliyoruz. Burada kendilerini ağırlamaktan mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avrupa'da Eğitim Gören Öğrencilerden Başkan Usta'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement