Avrupalı Öğrenciler Doğan Ürgüp'ü Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Avrupalı Öğrenciler Doğan Ürgüp'ü Ziyaret Etti

Avrupalı Öğrenciler Doğan Ürgüp\'ü Ziyaret Etti

Sivas Kız Yatılı İlköğretim Okulu (YİBO) AB Projesi kapsamında Polonya ve Bulgaristan'dan gelen öğrenciler, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü makamında ziyaret etti.

26.06.2012 18:18

Sivas Kız Yatılı İlköğretim Okulu (YİBO) AB Projesi kapsamında Polonya ve Bulgaristan'dan gelen öğrenciler, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü makamında ziyaret etti.

İşsizliğe Çözüm Önerileri Projesi kapsamında kente gelen öğrenciler, proje hakkında Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'e bilgiler verdi. Kız Yatılı İlköğretim Okulu Müdürü Nurettin Aktaş, "Projemiz, işsizliğe yönelik bir projedir. İşsizliğin çözümü ve tarihten bugüne gelişimin en büyük çözümü olan eğitim metoduyla oluşturulmaya çalışılacaktır. Bu amaçla yabancı ülkelerde oluşan proje ortaklarımızı Sivas'ta ağırlamak istedik" dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, "Proje oldukça önemli bir sıkıntının giderilmesine çözüm sunabilir. Bu sebeple bu tür AB projelerini önemsiyoruz" dedi. Öğrencilere, Sivas'ın tarihiyle ilgili bilgiler veren Ürgüp, öğrencilerin Sivas ile ilgili merak ettikleri soruları cevapladı. Ürgüp, Sivas'taki Ermenilerin sorulması üzerine, "Sivas'ta 1920'den sonra göç etmeye başlamışlardır. Hala şehrimizde yaşayan Ermeni vatandaşlarımız vardır. Ben de şehrin belediye başkanı olarak 2 tane Ermeni kökenli kardeşimizi işe aldım. Sivas çok büyük bir kültür mozaiğine sahiptir" ifadelerini kullandı.

Ziyaretin ardından Ürgüp, misafirlerine çeşitli hediyeler takdim etti. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avrupalı Öğrenciler Doğan Ürgüp'ü Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement