Aydın Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Pamukkale'de İncelemede Bulundu - Son Dakika
Yerel

Aydın Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Pamukkale'de İncelemede Bulundu

Aydın Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Pamukkale\'de İncelemede Bulundu

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli'deki 19 antik kentin 19'unda da kazı yapmayı ve tamamını gün yüzüne çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

15.09.2012 19:48

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli'deki 19 antik kentin 19'unda da kazı yapmayı ve tamamını gün yüzüne çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Aydın Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından Pamukkale'de yapılmasına izin verilen proje ve çalışmaları, kurul üyeleri yerinde incelendi.

İnceleme gezisine Vali Abdülkadir Demir, Pamukkale'den sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Soykan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Aydın Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, Tabiat Varlıkları Kurulu Bölge Komisyon Başkanı Ali Aygören ve kurul üyeleri katıldı.

Abdülkadir Demir, inceleme gezisinin ardından yaptığı konuşmada, Pamukkale'ye ayrı bir önem verdiklerini belirterek, ören yeri ile ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Vali Demir, şu açıklamada bulundu:

"Pek çok sorunun nedeni olarak kurul gösteriliyor. Bunun üzerine biz de bütün ilgili kurumlarla bir toplantı yapmıştık. Kurula doğru proje zamanında geldiğinde, daha önceden yapılacak fikirler paylaşıldığında bir sorun olmadığı görüldü. Bu anlamda da Türkiye'ye örnek bir çalışma oldu. Yani insanlar hep kurulun işleyişle ilgili sorunlar çıkardığına inanır. Ama bunun doğru olmadığı Denizli'de görüldü. Şu anda bizim bütün projelerimiz aşağı yukarı zamanında geçiyor, karar veriliyor ve uygulanıyor."

Denizli'nin antik kent anlamında çok zengin bir şehir olduğunu ifade eden Demir, "19 antik kentten bahsediyoruz. İlimizdeki 19 antik kentin 19'unda da kazı yapmayı ve gün yüzüne çıkarmayı hedefliyoruz. Şu anda sadece 6 yerde kazı çalışması devam ediyor. Laodikya Antik Kenti'nde yapılan kazı çalışmalarının aynısını Tripolis Antik Kenti'nde de yapmaya başladık. Bu sistemi Hierapolis Antik Kenti'nde de uygulamayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu/ Efsun Yılmaz

Yayıncı: Tarkan Demir - DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Pamukkale'de İncelemede Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement