Ayvalık'ta Birlik ve Beraberlik Yemeği - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta Birlik ve Beraberlik Yemeği

Ayvalık\'ta Birlik ve Beraberlik Yemeği

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin en fazla üyesine sahip derneklerinden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şubesi’nin düzenlediği birlik ve beraberlik gecesinde yaklaşık 400 dernek üyesi bir araya geldi.

08.06.2014 16:43

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin en fazla üyesine sahip derneklerinden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şubesi'nin düzenlediği birlik ve beraberlik gecesinde yaklaşık 400 dernek üyesi bir araya geldi.

Çamlık Belediye Kır Gazinosu'nda Cumartesi akşamı düzenlenen yemekli gecede; Ayvalık Belediye Meclis Üyeleri, CHP Balıkesir İl yöneticileri, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Asım Sürer, Sodev Genel Sekreteri Mehmet Tüm, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Betül Dikici, Burhanie Alevi Kültür Derneği yönetimi, ADD Ayvalık Şubesi yöneticileri, ÇYDD Ayvalık Şube yönetimi ve Başkanı Nuray Özer, Ayvalık Halk Eğitim Merkezi Ebru Kursu kursiyerleri, Kozak Demirlidere Muhtarı Hızır Yıldırım, Balıkesir Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Behiç İstanbulluoğlu, Emek Partisi İlçe Yöneticileri ve 400'ü aşkın dernek üyesi alevi vatandaş hazır bulundu. Edremit Körfezinin sevilen bağlama virtüözü Ersen Erdoğan'ın yanı sıra Suat Çalışkan'ın birbirinden güzel türküleriyle renklendirdikleri gecede konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şube Başkanı Vedat Tekten, ülke genelinde Alevi vatandaşlara yönelik gerçekleşen saldırıların tesadüf olmadığını düşündüklerini, bu yüzden de Anadolu'daki tüm Alevilerin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğine inandıklarını vurguladı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin Ayvalık'a kurulmasının ardından ilçede Alevi kültürünü en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını kaydeden Tekten, düzenledikleri gecede emeği geçen, başta şube yönetimi olmak üzere herkese teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta Birlik ve Beraberlik Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement