Ayvalık'ta Kabotaj Bayramı Hazırlıkları - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta Kabotaj Bayramı Hazırlıkları

Ayvalık\'ta Kabotaj Bayramı Hazırlıkları

Ayvalık, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 88. yıldönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.

29.06.2014 13:02

Ayvalık, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 88. yıldönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.

1 Temmuz günü saat 09.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtı önünde toplanacak olan protokol ve vatandaşlar, Liman Başkanı Hüseyin Demir'in öncülüğünde anıta çelenk sunacak. Tören; Atatürk ve Deniz Şehitleri anısına saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okunmasıyla start alacak. Törende; Pakmaya Kenan Kaptan Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencilerinden Sıla Paydan ve Barış Geren tarafından şiirlerin okunmasının ardından, Ayvalık Liman Başkanı Hüseyin Demir'in günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yapması ile sürecek. Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki Folklor Ekibi tarafından halk oyunları gösteriminin akabinde, Pakmaya Kenan Kaptan Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencisi Deniz Güner'in 'Denizcilik Andı'nın okunmasının ardından saat 10.00'da yolcu motoru iskelesinde hazır bekletilecek olan Sahil Güvenlik botuyla hazırlanan çelenk şehit denizcilerin ruhuna izafeten denize bırakılacak.

Ayvalık'taki 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramın etkinliklerinde her yıl olduğu gibi 100 metre Serbest Yıldızlar, 100 metre Serbest Gençler, 100 metre Serbest Büyükler yarışlarının yanı sıra günün en renkli ve heyecanlı yarışı yağlı direkten bayrak alma ve Marina ile Cumhuriyet Meydanı arasında kano yarışı ve denizden ördek kapma yarışları izleyenlere heyecanlı ve keyifli dakikalar yaşatacak.

Yarışmalarda dereceye giren yarışmacıların hediyeleri; yarışmalar sonunda törene katılan protokol mensupları tarafından Liman Başkanlığı binası önünde verilecek. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta Kabotaj Bayramı Hazırlıkları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement