Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk Açıklaması

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk Açıklaması

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, Arif Molu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerine “Türk Dünyası ve Doğu Türkistan” konulu konferans verdi.

03.06.2014 15:14

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, Arif Molu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerine "Türk Dünyası ve Doğu Türkistan" konulu konferans verdi.

Öğretmen ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği konferansta konuşan Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, 45 milyona yakın Müslüman Türk'ün yurdu olan Doğu Türkistan'da her geçen gün Çin zulmünün arttığını ifade ederek, "Artık dünya kamuoyu, yönünü Doğu Türkistan'a çevirmek zorundadır" dedi.

Slaytlar eşliğinde Doğu Türkistan'ın tarihinden ve günümüzdeki durumundan bahseden Başkan Uygurtürk, "Küresel bir güç olma iddiasında olan Çin'in yaptığı zulümlere artık sessiz kalınmaması gerekir. İnsan haklarından bahseden ülkeler, 1949 yılından beri işgal altındaki Doğu Türkistan'da yaşanan soykırım ve insanlık dramına dur demelidir. Türk Dünyası da tek yürek olarak hareket ederek, Türklerin anayurdu olan Orta Asya'daki Doğu Türkistan'a sahip çıkarak, Doğu Türkistan'ın Çin işgalinden kurtulması ve Gökbayrak'ın özgürce dalgalanması için çaba harcamalıdırlar" diye konuştu.

Doğu Türkistan'da kadınların ve gençlerin adeta yaşam hakkı olmadığının altını çizen Erkinbeğ Uygurtürk, "Çinli işgalciler, kadınlarımızı zorla kürtaj ederek en doğal olan çocuk doğma haklarını ellerinden alıyor. Gençlerimizi de sebepsiz yere tutuklayarak, idam ediyor. Camileri yıkarak, Kur'an öğrenmelerini ve ibadet etmelerini yasaklıyor. Uygur Türkçesini yasaklayarak, zorla Çinlileştirme politikası güdüyor. Çinli göçmenler getirerek, Doğu Türkistan'ın demografik yapısını bozuyor" ifadelerini kullandı.

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, yaptıkları faaliyetlerin Doğu Türkistan bağımsız oluncaya kadar süreceğini kaydederek, "Doğu Türkistan ezeli ve ebedi Türk yurdudur. Oranın adı Sincan değil, Doğu Türkistan'dır" diyerek, Çin'e karşı her zaman mücadele edeceklerini söyledi.

Arif Molu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Mustafa Taşdemir de, Doğu Türkistan'da Çin askerleri tarafından katliamların sürdüğünü anlatarak, "Oradaki kardeşlerimiz sadece Müslüman ve Türk oldukları için öldürülüyor" diye konuştu.

Erkinbeğ Uygurtürk, Konferans sonunda öğrenci ve öğretmenlerin sorularını cevaplandırdı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement