Balıkesir'de Amatör Sesler Yarıştı - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'de Amatör Sesler Yarıştı

Balıkesir\'de Amatör Sesler Yarıştı

Balıkesir Kent Konseyi tarafından düzenlenen Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışmasını 'Osmanımın Mendili' adlı türkü ile Beyza İrtük kazandı.

23.02.2013 19:35

Balıkesir Kent Konseyi tarafından düzenlenen Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışmasını 'Osmanımın Mendili' adlı türkü ile Beyza İrtük kazandı.

Balıkesir'de 35 adayın başvurduğu Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışmasının finali 10 yarışmacı ile Salih Tozan Kültür Merkezi'nde yapıldı. Yarışmaya Belediye Başkanı İsmail Ok ve Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç katıldı. 10 yarışmacının sahne aldığı organizasyonda vatandaşlarda salonu doldurdu. Kent Konseyi Genel Sekreteri Seda Kaplan, yarışma öncesinde yaptığı açıklama da Kent Konseyi olarak engelliler meclisi oluşturacaklarını duyurdu. Yarışmanın jüri heyetini Belediye Konservatuarı Bölüm Başkanları Özkan Kef, Hakan Altıntaş, Hakan Koparan, Milli Eğitim Bakanlığı Jürileri Caner Kiraz, Onur Yaman ve Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Özge Ataman oluşturdu.

10 GÜZEL SES YARIŞTI

35 yarışmacı arasından finale kalan en iyi 10 ses sevdikleri türküleri seslendirdi. Salonu dolduran vatandaşlarında eşlik ettiği yarışmada Fatma Gün, Merve Aktumur, Serdar İlal, Taylan Özarpen, Hasan Suyuköz Gülizar Bilir, Beyza İrtük, Ayşegül Gamlı, Yeşim Koşun ve Şahin Gültekin sıra ile sahne aldı. Türk Halk Müziği'nin üstatlarının eserlerinin seslendirdiği yarışmada Serdar İlal'ın okuduğu 'Eklemedir Koca Konak' Beyza İrtük'ün seslendirdiği 'Osmanımın Mendili', Merve Aktumur'un okuduğu 'Bayramdan Bayrama' ve Yeşim Koşun'un okuduğu 'Şad Olup Gülmedim' adlı eserler büyük alkış aldı. Yarışmada sahneye çıkan Yeşim Koşun, ses ve fizik olarak Zara'ya benzerliği ile dikkat çekti. Okuduğu şarkı ile bütün salonun derece beklediği Yeşim Koşun ilk üç arasına giremedi.

BEYZA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Birbirinden güzel seslerin okudğu şarkılardan sonra jüri heyeti toplandı. Değerlendirmelerin yapılmasının ardından yarışmada dereceye girenler açıklandı. Yarışmada birinciliği Beyza İrtük, ikinciliği Merve Aktumur, üçüncülüğü ise Hasan Suyuköz kazandı.

Adının okunması ile büyük sevinç yaşayan Beyza İrtük, gözyaşlarına hakim olamadı. Birinci Beyza'ya ödülünü ve 3 bin TL'lik çekini Belediye Başkanı İsmail Ok verdi. Başkan Ok, Beyza'yı tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Yarışmada ikinci olan Merve Aktumur ödülünü ve 2 bin TL'lik çeki Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç'ten aldı. Yarışmada üçüncü olan Hasan Suyuköz'e ödülünü ve bin TL'lik çeki Kent Konseyi Genel Sekreteri Seda Kaplan verdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balıkesir'de Amatör Sesler Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement