Balışeyh'te Gelinlik Defilesi - Son Dakika
Yerel

Balışeyh'te Gelinlik Defilesi

Balışeyh\'te Gelinlik Defilesi

Kırıkkale'nin Balışeyh İlçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yılsonu sergisi ve gelinlik defilesi düzenlendi.

25.05.2012 13:19

Kırıkkale'nin Balışeyh İlçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yılsonu sergisi ve gelinlik defilesi düzenlendi. Görücüye çıkan birbirinden şık ve gösterişli gelinlikler izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Balışeyh İlçe Halk Eğitim Merkezi yılsonu etkinlikleri çerçevesinde sergi ve gelinlik defilesi düzenledi. İlçe Halk eğitim Merkezi Bahçesinde düzenlenen etkinliğin açılışı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Etkinliğe Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, İlçe Emniyet Amiri Aydın Yaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgay Saraçoğlu, İlçe Halk Eğitim Müdürü Kürşat Ertaş, Kaymakam Tekin Erdemir'in Eşi Havva Erdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Müdürü Ertaş, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çalışmalarında Halk Eğitim Merkezi çalışmalarının önemli yeri olduğunu söyledi.

Halk Eğitim Merkezlerinde iyi insan, iyi vatandaş ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesinin hedeflendiğini ifade eden Ertaş, "Bu hedefler doğrultusunda örgün eğitim sistemine hiç gitmemiş yada herhangi bir kademesinden ayrılmış veya halen herhangi bir kademesinde eğitim gören tüm vatandaşlarımıza hiçbir yaş sınırlaması olmaksızın okuma yazma, mesleki ve teknik, sosyal-kültürel kurslar açılarak bilgi ve beceri kazanma imkanı sağlanmaktadır. Halk Eğitim Müdürlüğü olarak ilçe merkezi ve köyler olarak toplam 36 kurs açarak 365 kişiye eğitim verdik. Açtığımız bu kurslarda bizlere her yönde destek veren başta Kaymakamımız Tekin Erdemir ile diğer kurum amirleri ve ilgililere teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgay Saraçoğlu ise düzenlenen programla ilgili açıklama yaparak, yöre halkının sergi ve defileye büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Saraçoğlu, "Bugün burada yıl içinde kursiyerlerimiz tarafından yapılan el emeği göz nuru olan sergi ve defilenin açılışını yapmış bulunmaktayız. Bu sergide asıl amacımız üretilen gelinliklerin halka tanıtımı ve halkın talep ettiği gelinlikleri Halk Eğitim Merkezi tarafından karşılanmasına yönelik bir çalışmadır. Piyasada 3 bin 500 lira olan gelinlikler bizde 750 lira. Bu defile ve serginin ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bahçesinde oluşturulan alanda kursiyerler kendi dikmiş oldukları gelinlikleri giyerek defile düzenlediler. Beyaz gelinlikler içinde bahçede yerini alan kursiyerler davetlilerden büyük alkış aldı. Defile ve serginin açılmasında ve kursiyerlerin yapmış oldukları çalışmalarda büyük emeği olan kurs öğretmeni Sevda Uludoğan, yapılan hazırlıkların 6 aylık bir çalışmanın sonucuyla ortaya çıktığını söyledi.

Daha sonra, öğrenciler tarafından çeşitli şiirler okundu. Mahalli sanatçı Hacı Eşme'nin okuduğu yöresel türküler ise etkinliğe renk kattı. Etkinlik serginin gezilmesinin ardından sona erdi. - KIRIKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balışeyh'te Gelinlik Defilesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement