Barınak ve Falezlerin Geleceği Tartışılıyor - Son Dakika
Yerel

Barınak ve Falezlerin Geleceği Tartışılıyor

Barınak ve Falezlerin Geleceği Tartışılıyor

Akçakoca Kent Konseyi, Kıyı Alanı Yönetimi, Balıkçı Barınağı ve İlave Mendirek konularının araştırılmasına yönelik panel düzenledi.

06.04.2013 11:07  Güncelleme: 11:33

Akçakoca Kent Konseyi, Kıyı Alanı Yönetimi, Balıkçı Barınağı ve İlave Mendirek konularının bilimsel olarak araştırılmasına yönelik bir çalıştay ve panel düzenledi. Kent Konseyinin düzenlediği kıyılar ve barınakla ilgili sorun ve gelişmelerin ele alınacağı çalıştay Akçakoca Otelde gerçekleştirildi.

Çalıştaya Vali Yardımcısı Muammer Aksoy, Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez, Belediye Başkan Yardımcısı Turgay çakmak, daire ve kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldı. Açış konuşmasını yapan Konsey Başkanı Adnan Yaman katılımcılara teşekkür ederek, "Akçakocalıların kentin sakini değil sahibi olduğundan hareketle, daha doğru, gerçekçi bilgiler edinmesi ve paylaşılması amacıyla bu çalıştay ve paneli düzenledik. Buradan çıkacak sonuçlar üzerinde tartışılıp en doğru olanın üretileceğini ve bu kararın paylaşılmasının ortak kararın alınması ve uygulanmasında müdahil olması doğru bir yol olacaktır" dedi.

Daha sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yalçın Yüksel Kıyı Alanları Yönetimi ve Akçakoca Kıyı Alanı, Doç. Dr. Oya Akın Kıyı Alanları Planlama İlkeleri ve Akçakoca Yerleşimine İlişkin Çıkarımlar, ODTÜ Öğretim Üyesi Dr. Işıkhan Güler Kıyı Alanları ile İlgili Master Plan ve ODTÜ Öğretim Üyesi Prof Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner Kıyı Yapıları ve Etkileri konularında sunumlarda bulundular. İnsanlığın yiyecek ve içecek başta olmak üzere tarım, ticaret, ulaşım ve barınma gibi temel sorunlarını en kolay kıyılarda sağlayabilmelerinden dolayı dünyanın ve insanlığın varoluşuyla birlikte kıyı yağmasının ve düzensiz yerleşimin başladığı, yıllarca acımasızca katledilen kıyılarda bugün milyar dolarlar harcanarak geri kazanmaya çalışılan hareketlerin başladığını Barselona ve Miami kentleri örneğinden hareketle Akçakoca'da da uygulamaya çalışıldığına dikkat çektiler.

Sahil Bandı alanındaki uygulamaların ve ön görünümdeki yapılanmanın kıyılar üzerinde oluşturduğu baskıya dikkat çekilen konuşmalarda dünyanın büyük paralar harcayarak falezler arasında cep plajlar edinmeye çalıştığının oysa Akçakoca'da bunların doğal olarak var olduğunu vurguladılar. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Barınak ve Falezlerin Geleceği Tartışılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement