Barış Türküleri Bornova'dan Yankılandı - Son Dakika
Yerel

Barış Türküleri Bornova'dan Yankılandı

Barış Türküleri Bornova\'dan Yankılandı

1 Eylül Dünya Barış Günü'nü her yıl özel etkinliklerle kutlayan Bornova Belediyesi, bu yıl Türk Halk Müziği'nin ünlü sanatçısı Rahmi Saltuk'u sevenleriyle buluşturdu.

02.09.2013 18:32

1 Eylül Dünya Barış Günü'nü her yıl özel etkinliklerle kutlayan Bornova Belediyesi, bu yıl Türk Halk Müziği'nin ünlü sanatçısı Rahmi Saltuk'u sevenleriyle buluşturdu. Barış türküleri hep bir ağızdan söylendi.

Barış Türküleri 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Bornova'dan yankılandı. Bornova Belediyesi halk müziği sanatçısı, besteci, sinema ve tiyatro oyuncusu Rahmi Saltuk'u sevenleri ile buluşturdu. Büyükpark içindeki Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu'nda ücretsiz olarak gerçekleştirilen konsere sadece Bornovalılar değil, tüm İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. Rahmi Saltuk, kendi özgü yorumuyla Yunus Emre, Ahmet Arif ve Nazım Hikmet'in şiirlerinden bestelenen eserleri tiyatroyu dolduran hayranları ile birlikte söyledi. Hem çalıp hem söyleyen, türkü aralarında da sanat yaşamıyla ilgili anılarını anlatan ünlü sanatçı, ayakta alkışlandı.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Rahmi Saltuk'un çok değerli bir sanatçı olduğunu belirterek, gençliğinin Rahmi Saltuk'un türkülerini dinleyerek geçtiğini, bu nedenle kendisi ile yan yana olmaktan büyük heyecan ve mutluluk duyduğunu söyledi.

Barışın sadece 1 Eylül'de hatırlanmaması, yaşamımızın her alanında bütün ilişkilerimizde ön planda olması gerektiğini söyleyen Sındır, "Barış sadece savaşın olmadığı günler demek değildir. Barış; insanlığa, çevremize ve doğaya bakışımız, anlayışımız ve hoşgörümüzdür. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bize ışık tutan; 'Yurtta Barış Dünyada Barış' sözünde dediği gibi barışı önce en yakınımızdan tesis etmeliyiz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Barış Türküleri Bornova'dan Yankılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement