Başkan Akgün: "Memleketi Çağdaş Medeniyet Seviyesine Öğretmenler Çıkartacaktır" - Son Dakika
Yerel

Başkan Akgün: "Memleketi Çağdaş Medeniyet Seviyesine Öğretmenler Çıkartacaktır"

Başkan Akgün: "Memleketi Çağdaş Medeniyet Seviyesine Öğretmenler Çıkartacaktır"

Büyükçekmece Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü düzenlenen bir geceyle kutladı.

24.11.2012 11:04

Büyükçekmece Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü düzenlenen bir geceyle kutladı. Eğitime her daim destek verdiğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, memleketi çağdaş medeniyet düzeyine ulaştıracak olan mimarların öğretmenler olduğunu söyledi.

Büyükçekmece Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü düzenlenen bir geceyle kutladı. Kaya Ramada Otel'de verilen yemeğe Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı ve çok sayıda öğretmen katıldı. Kaymakam Yurdakul, şehit olan tüm öğretmenlere rahmet dileyerek, "Nüfusumuzun özellikle genç ve okumuş kısmının çeşitli cephelerde vatan müdafaası uğruna şehit olduğunu hepimiz biliyoruz. Birçok öğretmenin Çanakkale'de ve çeşitli yerlerde şehit olduğunu biliyoruz. Bu mirasla bir mücadelemizin bir taraftan ekonomik kalkınma, yeni yetişen neslin, insanlarımızın eğitilmesi gerekiyordu. İşte bu anlamda Büyük Atatürk bu meselede de, cehaletle savaşta da yine önderliğini gösterdi" diye konuştu.

Öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayan Başkan Akgün ise, "15 yaşımdan beri eğitime hizmet vermeye çalışıyorum. 17 yaşında belediyeciliğe başladım. O günden bugüne bulunduğum makamlarda eğitime destek olmak ana işlerimizin başındaki en öncelikli vazifemiz olmuştur" dedi.

Memleketi uygarlık seviyesine ancak öğretmenlerin çıkartabileceğini vurgulayan Başkan Akgün, "Sağlam bir aile yapımız var. Sağlam aile yapısı Türkiye'nin bir sigortasıdır. Başöğretmen Mustafa kemal Atatürk'ün dediği ve bize hedef olarak göstermiş olduğu çağdaş medeniyet düzeyine mutlaka ulaşacağız. Nasıl ulaşacağız? Sadece siz değerli insan mimarı öğretmenlerimizle ulaşacağız" şeklinde konuştu.

Başkan Akgün, programa katılan ilköğretim okulundaki öğretmeninin de Öğretmenler Günü'nü kutlayarak, kucaklaştı.

Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı ise, öğretmenlik mesleğinin başka hiçbir meslekle kıyaslanamayacağını belirterek, tüm eğitimcilerin Öğretmenler Günü'nü kutladı.Konuşmaların ardından Başkan Akgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sandıkçı'ya tüm öğretmenler adına plaket takdim etti.

Gecede sahne alan sanatçı Bülent Sertaş, şarkılarıyla konuklara unutulmaz bir gece yaşattı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Akgün: 'Memleketi Çağdaş Medeniyet Seviyesine Öğretmenler Çıkartacaktır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement