Başkan Altay 10 Bin Öğreciye Konya'yı Anlattı - Son Dakika
Yerel

Başkan Altay 10 Bin Öğreciye Konya'yı Anlattı

Başkan Altay 10 Bin Öğreciye Konya\'yı Anlattı

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuk Üniversitesi ve Mevlana Üniversitesi ile özel yurtlarda kalan 10 bin öğrenciye Konya'yı anlattı.

10.10.2013 17:10

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuk Üniversitesi ve Mevlana Üniversitesi ile özel yurtlarda kalan 10 bin öğrenciye Konya'yı anlattı.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yeni akademik eğitim döneminin başladığı Selçuk ve Mevlana Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelmeye devam ediyor. İlk olarak Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen "Selçuklu'da Üniversite Hayatı" konulu konferansta 1. sınıf öğrencileriyle bir araya gelen Başkan Altay, öğrencilere eğitim dönemi ve mezuniyet sonrası döneme ilişkin deneyim paylaşımında bulundu. İİBF Konferans Salonunda düzenlen programa Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İİBF Dekanı Prof. Dr. Adem Öğüt, Dekan Yardımcısı Doç Dr. Ali Şahin, öğretim görevlileri Doç. Dr. Mehmet Göküş, Doç. Dr. Mehmet Mucuk ve Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erem Şahin katıldı. Günün ikinci ziyaretini Mevlana Üniversitesi'ne gerçekleştiren Başkan Altay, burada eğitim gören Hukuk, Beslenme ve Diyetetik, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümlerindeki öğrencilerle bir araya geldi. Ziyarette Başkan Altay'a Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam ve akademisyenler eşlik etti.

"SELÇUKLU MEDENİYETİYLE DÜNYAYA ÖRNEK"

Üniversiteyi kazanarak Konya'ya gelen öğrencilerle tanışmak amacıyla geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Altay, "Konya bir Selçuklu başkenti. 1071'de Anadolu'ya gelen insanların bir medeniyet kurdukları büyük ve önemli bir başkent. 200 yıl civarında da Türklere başkentlik yapmış bir şehir. Konya Anadolu'nun en güzel şehirlerinden biri. Konya deyince ilk akla gelen yerler; Alaaddin Tepesi, Alaaddin Camisi, İnce Minareli Medrese ve Karatay Medresesi'dir. Bu eserlerin hepsi Selçuklular döneminde Konya'ya kazandırılmıştır. Burada mutlaka mimari özellikler var ama bundan ziyade aslında bir medeniyet var" dedi.

Üniversite öğrencilerinin Konya'da bulunmalarından şehir olarak mutluluk duyduklarını söyleyen Başkan Altay, "Konya birçok imkanın olduğu, yaşanabilir bir şehir. Şehir olarak burada olmanızdan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Şu anda sosyal imkanlarıyla, öğrenci faaliyetleri ve üniversitenin eğitim seviyesi ile iyi bir yerde bulunuyorsunuz. Şehri tanımaya çalışın, bol bol gezin ve şehri sevin. Severseniz mutlu olursunuz. Önünden geçtiğiniz eserlerin ne olduğuna, ne amaçla, hangi yüzyılda inşa edildiğine bakın. Onları sadece taş yığınları olarak görmeyin. Konya 1 milyon 100 binlik nüfusuyla metropol bir şehir ve bir büyükşehir. Selçuklu ilçesi 550 bin nüfusu ile merkez nüfusun yarısını barındırıyor. Belki bu nüfus birçoğunuzun yaşadığınız şehirden daha yüksek bir nüfus. Sizin Konya'da eğitim hayatına devam ediyor olmanız bizim için çok önemli. Şehir hayatına canlılık katıyorsunuz, şehrin yaşamını hareketlendiriyorsunuz, ticaretini canlandırıyorsunuz ama en önemlisi bu şehrin ilim hayatına büyük bir katkı sağlıyorsunuz" şeklinde konuştu.

"SELÇUKLU BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ'MİZDEN FAYDALANIN"

Öğrencilerin sosyal faaliyetlerde daha katılımcı olmaları amacıyla Bosna Hersek Mahallesi'nde bir ofis açtıklarını ifade eden Başkan Altay, "Siyasetin dışında belediye faaliyetlerinin içinde bir çalışma yürütüyoruz. Arkadaşlarımız burada birçok etkinlikler yürütüyor. Kariyer zirvesinden, genç ufuklar akademisine kadar birçok proje yürütüyoruz" dedi.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın gerçek bir Selçuk Üniversitesi sevdalısı olduğunu söyleyen Selçuk Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Öğüt de, "Sayın Başkanımız üniversitenin bütün fakültelerini gezerek öğrencilerimizle bir araya geliyor. Öğrencilerimize bir başkan edasıyla değil, bu üniversiteden mezun bir ağabeyleri gibi yardımcı oluyor. Üniversitede bulunan öğrenci topluluklarının yaptıkları faaliyetlerde de öğrencilerimizin hep yanlarında oluyor. Sayın Başkanımızın güzel Konya'mıza ve Türkiye'mize uzun yıllar boyu hayırlı hizmetler yapmasını canı gönülden diliyorum" dedi.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, üniversite ziyaretlerinin ardından akşam da çeşitli yurtlarda kalan öğrencilere ziyaret gerçekleştirdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Altay 10 Bin Öğreciye Konya'yı Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement