Beğişliler 14. Geleneksel Piknik ve Pilav Şenliği - Son Dakika
Yerel

Beğişliler 14. Geleneksel Piknik ve Pilav Şenliği

Beğişliler 14. Geleneksel Piknik ve Pilav Şenliği

Korkuteli’ne bağlı Beğişliler Kültür ve Dayanışma Derneği ve Beğiş Mahalle Muhtarlığı'nın birlikte düzenlediği 14. Geleneksel Piknik ve Pilav Şenliği, Beğiş Yaylası'nda gerçekleşti.

25.05.2014 20:14

Korkuteli'ne bağlı Beğişliler Kültür ve Dayanışma Derneği ve Beğiş Mahalle Muhtarlığı'nın birlikte düzenlediği 14. Geleneksel Piknik ve Pilav Şenliği, Beğiş Yaylası'nda gerçekleşti.

Beğişliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Beğiş Yaylası'nda düzenlenen şenlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Tatköy Ramazan Karabağır Ortaokulu öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu. Türkiye'nin dört bir yanından akın akın toplanan Beğişliler ve diğer davetliler hasret giderdiler, yaylanın soğuk suyundan kana kana içip piknik yaptılar.

Beğişliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Karakuş, "Beğiş Yaylası'nda pilav şenliği adı altında bir araya geldik. Amacımız birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmek, tanışmak, kaynaşmak, akrabalık bağlarımızı canlı tutmaktır. Şenlik geleneğini, toprak sevgisini, komşu ve akraba bağlılığını bu türlü sosyal kültürel etkinliklerle gelecek nesillerimize aşılamaktır. Denek olarak kültür değerlerimizi kaybetmemek için çaba harcıyoruz" dedi.

Şenliklere Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, siyasi partiler, muhtarlar, dernek yöneticileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yöre sanatçı Mesut Bozan ise söylediği türkülerle şenliğe katılanları coşturdu. Davetlilere pilav üstü kavurma ve ayran ikram edildi. Şenlik kapsamında mini güreş, ip çekme, sandalye kapma ve tahta kaşıkla yumurta taşıma, değnekle yürüme, çuval yarışı gibi çeşitli yarışmalar düzenlendi. Karabağırlı Osman Tekin, 10 bin TL ile 14. Beğiş Yaylası Şenlik ağası seçildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beğişliler 14. Geleneksel Piknik ve Pilav Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement