Berfo Ana Belgeseli'ne Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Berfo Ana Belgeseli'ne Yoğun İlgi

Berfo Ana Belgeseli\'ne Yoğun İlgi

Kayıp yakınlarının eyleminden tanınan Berfo Ana ile ilgili belgesel Batmanda izleyicilerle buluştu.

25.02.2015 07:33

Kayıp Yakınlarının sembolü olan Berfo Ana, Batmanda belgesel konusu oldu.

Berfo Ana ile ilgili belgesel Batmanda izleyicilerle buluştu.

Yönetmenliğini Veysi Altay'ın yaptığı Cemil Kırbayır'ın annesi Berfo Ana'nın yaşamını ve mücadelesini konu alan "Berxwedana 33 salan-dayika berfo/33 yıllık direniş-berfo ana" belgesel filmi Batman Belediyesi Yılmaz Güney Sinema salonuda izleyiciyle buluştu.

Filmin sonunda yapılan söyleşide devletin kayıp politikasıyla kayıp yakınlarına çok büyük acılar çektirdiğini dile getiren Yönetmen Veysi Altay, "Bu politika öyle acımasız bir politika ki, ne kayıp olan çocuklarımız ölüyor, ne de hayatta olan bizler yaşıyoruz. Devletin izlediği yol önce kaybettir, sonra ömrünün sonuna kadar geride kalanları acı içinde yaşat" mantığıdır dedi.

Kayıp yakınlarının mücadelelerini ve 12 Eylül'ün insanlık dışı uygulamalarını gözler önüne seren yönetmenliği Veysi Altay'ın yaptığı "Berxwedana 33 salan-dayika berfo/33 yıllık direniş-berfo ana" belgeseli Batman Belediyesi Yılmaz Güney sinema salonunda izleyicilerle buluştu. 1980 darbesinde gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Cemil Kırbayır'ın annesi Berfo Ana'nın yaşamı ve mücadelesini konu alan belgeseli, Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel, Belediye Eşbaşkan Yardımcıları Semra Güneş, Nasır Taş, Yönetmen Veysi Altay ile kayıp yakınlarının yanı sıra Batmanlı sinemaseverler izledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Berfo Ana Belgeseli'ne Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement