Beylikdüzü Belediyesi, Afet Bölgesi Hatay'da Çalışmalara Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Beylikdüzü Belediyesi, Afet Bölgesi Hatay'da Çalışmalara Devam Ediyor

Beylikdüzü Belediyesi, Afet Bölgesi Hatay\'da Çalışmalara Devam Ediyor

Beylikdüzü Belediyesi, 12 kişilik Nefes Arama-Kurtarma ekibi, 46 kişilik Beylikdüzü Belediyesi Afet Destek ekibi, 91 kişilik MAG-AME arama kurtarma ekibi ve 582 kişilik destek afet gönüllüleriyle afet bölgesi Hatay'da çalışmalarına devam ediyor.

13.02.2023 13:30  Güncelleme: 13:47

Beylikdüzü Belediyesi, 12 kişilik Nefes Arama-Kurtarma ekibi, 46 kişilik Beylikdüzü Belediyesi Afet Destek ekibi, 91 kişilik MAG-AME arama kurtarma ekibi ve 582 kişilik destek afet gönüllüleriyle afet bölgesi Hatay'da çalışmalarına devam ediyor.

Belediye, depremlerin ardından ilçe halkının da destekleriyle bölgeye sevk edilen 157 yardım TIR'ının yanı sıra tam donanımlı bir çadır kent inşa ederek bölgedeki yurttaşlara destek oldu. İlk olarak Beylikdüzü Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nde; Beylikdüzü Kaymakamlığı, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü yurttaşlar ile bir plan doğrultusunda çalışmalara başlandı. Arama kurtarma çalışmalarında görev alacak MAG-AME kurtarma ekibi de bölgeye sevk edildi.

Belediye, iş insanlarının ve binlerce yurttaşın da desteğiyle Pazar İstanbul Afet Sonrası Lojistik Destek Merkezi ve Kapalı Barınma Alanı'nda toplanan 157 TIR yardım malzemesini kara ve deniz yoluyla Hatay'a ulaştırdı.

GEZİCİ KÜTÜPHANE VE ÇOCUK OYUN GRUBU DEPREM BÖLGESİNDE

Çalışmaların ardından belediye ekipleri, bölgede ihtiyaç duyulan ve afet bölgesinde zarar gören yurttaşların barınma ihtiyacını giderecek olan çadır kentin kurulumuna başladı. AFAD tarafından İskenderun Limanı'nın karşısında gösterilen 70 dönümlük alana, çadırların yanı sıra 40'ın üzerinde ev tipi konteyner sevk edildi. Çadır kente 4'ü sahra çadırı olmak üzere bin 316 adet çadır sevkiyatı gerçekleştirildi. Çadır kentte mutfak, yemekhane, yaşam konteynerleri ve çadırlara ek olarak; sanayi tipi jeneratör, aydınlatma, tuvalet, duş, su ve akaryakıt deposu yer alıyor. Depremden etkilenen çocukların yaşadığı travmanın etkilerini azaltmak için de adım atan belediye, Gezici Kütüphane ve çocuk oyun grubunu da bölgeye ulaştırıldı.

MOTORSİKLET SÜRÜCÜLERİ ERİŞİLEMEYEN YERLERE YARDIM TAŞIYOR

Belediye, deprem bölgesine gönderdiği çadır ve temel ihtiyaç malzemelerinin yanı sıra arama-kurtarma çalışmalarına destek olmak için de çok sayıda aracını bölgeye sevk etti. Aralarında minibüs, otobüs, kamyon, otomobil, kamyonet, lowbet, ekskavatör, beko loader ve vinçin de bulunduğu toplam 75 araç bölgeye hareket etti. 8 Şubat Çarşamba günü itibarıyla ise arazi motorları ile erişilemeyen noktalara hızla yardım ulaştırmak üzere yaklaşık 250 motorcu bölgeye yönlendirildi. Koordinasyon merkezinde lojistik destek için 20 kişilik ekip ve 5 tam donanımlı arazi aracıyla Beylikdüzü Offroad Spor Kulübü de yola çıktı.

BAŞKAN ÇALIK DEPREM BÖLGESİNDE

Çalışmaları yerinde koordine etmek için Hatay İskenderun'a giden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, "TIR'larımız, çadırlarımız, konteynerlerimiz, mutfağımız, gezici kütüphanemiz ve çocuk oyun alanlarımız bölgeye güvenli bir şekilde ulaştı. Şimdi tüm çalışmalarımızı yerinde koordine etmek için Hatay İskenderun'dayım. Ekiplerimiz, bölgedeki temiz su, duş ve tuvalet ihtiyaçlarının sağlıklı ve hijyenik şekilde karşılanabilmesi için çadır kentimizdeki altyapı çalışmalarını tamamlıyor. Beylikdüzü'nden iş insanlarımızın ve komşularımızın bağışlarını da buraya ulaştırdık. Çalışmalara destek olan herkese teşekkür ediyorum. Biz buradayız, yaraları birlikte saracağız" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Beylikdüzü Belediyesi, Afet Bölgesi Hatay'da Çalışmalara Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement