Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Toplantı Vali vekili Metin Çınar başkanlığında yapıldı

04.07.2013 16:25

Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali vekili Metin Çınar başkanlığında yapıldı.

Vali Vekili Çınar, İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'ndaki toplantıda, üç yıllık dönem içinde ilin öncelikleri ve ne tür kamu yatırımlarının yapılmasına ihtiyaç olduğunu ortaya koymak ve bu konuda teklif edilecek projelere ilişkin görüş ve önerilerin valilik görüşünün oluşturulmasında önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

Yatırımcı kurum ve kuruluşlarca Bilecik'te bu yıl 428 kamu yatırım projesinin yürütüldüğünü anlatan Çınar, şöyle konuştu:

"Bunların toplam proje tutarı 1 milyar 723 milyon 300 bin lira. 2013 yılında toplam ödenek miktarı 132 milyon 153 bin lira öngörülüyor. Dönem sonuna kadar ödeneğin 53 milyon 661 bin harcanarak ortalama yüzde 40 oranında nakdi gerçekleşme sağlandı. İlimizde kamu yatırımları eğitim sektörü ile ulaştırma, sulama ve diğer altyapı alanlarında yoğunlaşmaktadır. Eğitim sektörü toplam yatırım ödeneklerinin yüzde 34'ünü oluşturmaktadır. Yatırım ödenekleri içinde Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesi hariç olmak üzere ulaştırma sektörünün payı yüzde 30, diğer kamu hizmetleri sektörünün payı yüzde 26, tarım sektörünün payı yüzde 7'dir. Sağlık ve enerji sektörlerinin payı ise yüzde 3'tür. Projelerin fiziki olarak gerçekleşme durumu değerlendirildiğinde, dönem sonu itibariyle biten proje sayısı 24, devam eden proje sayısı 144, ihale aşamasındaki proje sayısı 60, başlanmayan proje ve alt proje sayısı ise 200'dür. Başlanmayan projeler, küçük ölçekli projelerdir."

Kalkınma Bakanlığınca, 2014-2016 dönemi yatırım programı hazırlıkları ile ilgili genelgenin eylül veya ekim ayında yayımlanacağını ifade eden Çınar, "Bu genelgedeki usul ve esaslar çerçevesinde bakanlıklar ve genel müdürlükler yatırım tekliflerini Kalkınma Bakanlığına göndermeden önce, bölge ve il teşkilatları kendi bakanlık veya genel müdürlüklerine gelecek yıl yatırım tekliflerini yapmak durumundadır. Yatırımcı ve bölge kuruluşlarına büyük görevler düşüyor. Bilecik için planlamalarını ve tekliflerini bekliyoruz. Bilecik'in gelişmesi, sektörel bazda yatırımların çoğalması için de yatırımcı ve bölge müdürlüklerimiz en az bulundukları iller kadar düşünmelerini özellikle bekliyoruz" diye konuştu.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversite Genel Sekreteri Rüştü Mumcu da devam eden rektörlük ile kütüphane ve bilgi işlem hizmet binalarının 2013 yılı sonuna kadar tamamlanacağını anlatarak, şunları söyledi:

"2013-2014 eğitim-öğretim yılında üniversitemize toplam 4 bin 200 öğrenci gelecek. Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Programı ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Acil Tıp Teknikerliği Programına ilk defa öğrenci alımı olacak. Hazırlıkları devam eden Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ile Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesine de ek kontenjanla öğrenci alınması planlanmaktadır. Yapılacak öğrenci kayıtlarıyla birlikte öğrenci sayısı 15 bini bulacaktır."

İlçe kaymakamları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ve belediye başkanlarının katıldığı toplantıda, 2013 yılı yatırım programında yer alan projeler yatırımcı kuruluşlar tarafından anlatıldı.

Toplantının ardından, Vali vekili Metin Çınar Başkanlığında İl İdare Şube Başkanları toplantısı yapıldı. Toplantıda, daire müdürleri, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement