Bilecik'te "İş Sağlığı ve Güvenliği" Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te "İş Sağlığı ve Güvenliği" Toplantısı

Bilecik\'te "İş Sağlığı ve Güvenliği" Toplantısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) Başkan Yardımcısı Ali İhsan Sulak, "İş yerinde çalışanların sağlık ve güvenliğini etkileyecek tehlikelerin belirlenerek, gerekli tedbirlerin alınması sağlanmalıdır" dedi.

12.06.2014 19:06

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) Başkan Yardımcısı Ali İhsan Sulak, "İş yerinde çalışanların sağlık ve güvenliğini etkileyecek tehlikelerin belirlenerek, gerekli tedbirlerin alınması sağlanmalıdır" dedi.

Sulak, Bilim Sanat Merkezi'nde, "İş Sağlığı ve Güvenliği" konulu toplantıda, iş sağlığı ve güvenliğinin asıl çalışma alanın, tehlikeli durum, davranışın ortadan kaldırılmasına yönelik olduğunu söyledi.

Her kaza ihtimalinin ciddiye alınması gerektiğini belirten Sulak, şunları kaydetti:

"Amacımız, iş yerlerinde iş sağlığı, güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık, güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren, çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemektir. Kamu ve özel sektör gözetmeksizin tüm çalışanlar kanun kapsamına alındı. Sayı sınırı olmaksızın, memur, işçi, işveren, çırak, stajyer tüm çalışanlar, kamu ve özel sektöre ait bütün işler ve iş yerleri, kuralcı bir yaklaşım yerine, önleyici yaklaşım esas alındı. İş kazası ve meslek hastalığı olmadan önce önlem almaya yöneliktir. Bütün iş yerlerine risk değerlendirmesi zorunluluğu getirilmektedir. İş yerinde çalışanların sağlık ve güvenliğini etkileyecek tehlikelerin belirlenerek, gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamaktır."

Toplantıda, Vali Yardımcısı Metin Çınar, Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, daire müdürleri ile kamu kurumlarında çalışan personel hazır bulundu. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik'te 'İş Sağlığı ve Güvenliği' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement