Bingöl'de "Valimiz Gitmesin" Ortak Görüşü - Son Dakika
Yerel

Bingöl'de "Valimiz Gitmesin" Ortak Görüşü

Bingöl\'de "Valimiz Gitmesin" Ortak Görüşü

Bingöl'deki birçok siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi, önceki gün yaygın medyada yer alan "Valiler kararnamesi" haberleri üzerine Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in görevinde kalması gerektiği yönünde görüş belirttiler.

24.04.2012 14:26

Bingöl'deki birçok siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi, önceki gün yaygın medyada yer alan "Valiler kararnamesi" haberleri üzerine Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in görevinde kalması gerektiği yönünde görüş belirttiler.

Büyük bölümü Doğu ve Güneydoğu illerinde olmak üzere aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 11 ilin valisinin değiştirileceği" iddiası Bingöl'de gündeme bomba gibi düştü. Kısa sürede kamuoyunda geniş yankı uyandıran haber üzerine siyasi parti, sivil toplum örgütü temsilcileri yaptıkları açıklamalarda, Vali Güvençer'in görevden alınması halinde, özellikle yatırımların artacağı bir döneme denk gelmesinin Bingöl açısından ciddi bir kayıp olacağının vurgulandılar. Vali Güvençer'in, iyi niyetli ve herkese eşit yaklaşımda olduğu belirten temsilciler, bu durumun kamuoyunda da olumlu bir etki oluşturduğunu anlattılar.

Serdar Atalay (Bingöl Belediye Başkanı): Çok başarılı bir vali. Bingöl'den ayrılmaması lazım. Hem halka ilişkileri, hem mütevazi kişiliği, hem ilin örf ve adetlerine olan uyumu açısından tam bir Bingöllüdür. Kapısı halka açık olan, iyi bir koordinasyon sağlayan mülki amirdir. Şahsen valimizin Bingöl'de uzun yıllar hizmet etmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde sayın valimiz gibi idarecilerin görev yapması gerektiğini düşünüyorum. Bu açıdan valimizle uzun yıllar birlikte çalışmak istediğimizi de belirtmek istiyorum. Böyle bir şey olursa Bingöl için bir kayıp olacağını düşünüyorum.

Sema Kaygalak (CHP Bingöl İl Başkanı): Vali beyin gideceğine ihtimal vermiyorum. Halka faydalı, kapısı sonuna kadar açık olan, hiç kimseye ayrım yapmadan kapısını açık tutan, kapısına giden herkesin sorunlarını çözemeye çalışan bir idareci. Herkesin sevdiği, herkesin yararlanacağı bir insan. Hakkında sürekli olumlu haberler alıyoruz. Bugüne kadar hakkında bir tek şikayet içerikli bir haber gelmedi. Herkesin sevdiği bir insan olarak görüyoruz. Hiçbir ayrım gözetmediği için kendisine de teşekkür ediyorum. Bingöl kalmasını da isteriz.

Ali Köseoğlu (MHP Bingöl İl Başkanı): Bütün Bingöl halkı sayın valimizden memnundur. Bu vesileyle Bingöl halkının takdir ettiği bir valiyi siyasilerin de takdir etmesi lazım. Dürüst, hoşgörülü, alçak gönüllü, iyi niyetli bir mülki amirdir. Bu güzelliğiyle Bingöllülerin gönlünü fethetmiştir. Bizler kendisinden memnunun, her zaman da yanındayız. Gerçek bir devlet adamıdır. Bingöl'ün de böyle bir valiye ihtiyacı vardır. Sayın valimizin gitmesini kesinlikle istemiyoruz. Sayın Bakan ve milletvekiline 'Sayın valimize sahip çıkın' diye sesleniyoruz.

Cezayir Ulukan (Has Parti Bingöl İl Başkanı): İyi, mütevazı, tecrübeli bir idareci. Bana göre Bingöl'de kalmalı. Sayın valimizin Bingöl'e yararlı olduğunu ve olacağını düşündüğüm için, hizmet ehli olduğu için, bütün halka eşit mesafede olduğunu düşündüğüm için, vali iken buraya gelmesinin avantaj sağladığına kanaat getirdiğim için sayın valimizin buradan gitmesine hoşnut olmam. Burada kalmalı ve faydasını sürdürmelidir.

Ali Bayram (Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı): İyi niyetli, mütevazı bir insan. Bingöl için güzel fikirleri olduğuna inandığımız bir mülki amir. Daha yeni gelmiş bir isim, ama neden böyle bir iddia ortaya atıldı anlamış değilim. Bir valinin atandığı ili tanıması, orada olup bitenleri çözmesi, kamuya düzen getirmesi en az bir yıl sürer. Vali bey de daha bir buçuk yıl olmadı Bingöl'e geleli. Daha Bingöl'e yeni alışmışken, gelişim sürecine vakıf olup sorunların çözümü için projeler geliştirirken Bingöl'den gitmesi bu ilin kaybı olur. Adaletli ve her fikre eşit duran, alça kgönüllü, Bingöl'e hakikaten bir katkı sunma gayreti olan bir şahsiyettir. Bingöl'e de yeni yeni alışmışken böyle bir atamanın yapılacağının ortaya atılması kabul edilir gibi değil. Siyasilerin bu iddia üzerinde durmasını öneriyorum. Çünkü daha fazla kaybetmemek için, yapılmış ya da projelendirilmiş işleri yarım bırakıp yeni gelen isimlerin yeniden başa dönmemesi Sayın valimizin mutlaka 2-3 sene daha burada kalması gerekiyor. Kalmalı ki, faydasını görebilelim."

Kemal Bozan (Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİTSO) Başkanı): Vali beyin şuanda gitmesi ya da kalması yönünde bir fikir beyan etmek doğru olmaz. Bu doğrultuda takdir İçişleri Bakanlığı'nındır. Şayet gidecek olursa, gelenin kim olduğuna bakmak lazım. Tecrübeli bir vali midir, yoksa vali yardımcılığı veya kaymakamlıktan terfi etmiş bir isim midir? Bunlar önemli. Hani derler ya 'gelen gideni aratır' diye. Bu da var. Vali bey iyi niyetli, mütevazı, kanun ve yasalara sımsıkı bağlı bir insan. Ama bu durum bazen dezavantaja dönüşüyor, ilin sorunlarının çözümünde sürecin uzamasına neden oluyor. Bu noktada kendi yetkilerini tümüyle kullanmasını bekliyoruz.

İbrahim Alimoğlu (Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Bingöl Şube Başkanı): Sayın valimiz, Bingöl için çok büyük bir avantajdır. Daha önce de valilik görevinde bulunduğu için tecrübeli ve deneyimli biridir. Yeni açıklanan teşvik paketinde Bingöl 6. bölgede yer aldı. Buraya büyük yatırımcıların gelmesi ve yatırım ağının genişlemesi noktasında bu tecrübenin önemli artılarının olacağı kanaatindeyiz. Kısacası bu dönemde her zamankinden daha fazla deneyimli bir valiye ihtiyacımız var. Bu nedenle mutlaka Sayın valimizin burada kalması lazım. İş adamlarına gösterdiği yakınlık, yatırımcıyla bire bir ilgilenmesi ve alternatif çözümler üretmesi, her daim destek veren tavır içinde olması, sağlamış olduğu kurumlar arası işbirliği, sevgi dolu mütevazı kişiliği, Bingöl'ü her yönüyle benimsemesi ve kucaklaması, Bingöl'ü sahiplenmesi, sorunların çözümü için gayreti ve göstermiş olduğu hassasiyeti bizleri hakikaten etkilemiştir. Yeni bir isme değil, yararlanabileceğimiz tecrübelere ihtiyacımız vardır. Bu noktada siyasilerimizin de gerekli duyarlılığı göstereceğini umuyoruz. Umarız ki, çıkacak sonuç Bingöl'ün menfaatine dönük olur. Yatırımların başlayacağı bu dönemde Vali Bey'in buradan alınacak olması, Bingöl'e yapılacak en büyük kötülüktür.

Medeni Arifoğlu (Bingöl Girişimci Is Adamları Derneği Başkanı): Kapısı sürekli açık olan, yediden yetmişe herkesin derdini dinleyen, sorunlara çözüm üretme gayreti gösteren, birikimli, altyapısı güçlü ve tecrübeli bir idareci. Halkla bütünlemiş, halktan biri olmayı yeğlemiş, insanlara yardımcı olan, özellikle geleneklerimize kısa sürede ayak uyduran ve kendisini bir Bingöllü olarak gören bir mülki amirdir. Bilgi birikiminden her zaman istifade ettiğimiz, çok seviyeli, kendini yetiştirmiş, konuşmasıyla ve davranışlarıyla karşısındaki güven veren bir mülki amiri kaybetmek istemeyiz. Bu yüzden mutlak surette burada kalması gerektiğini düşünüyoruz.

Abdullah Butaku (Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı): "Muhtarlar olarak sayın valimiz Mustafa Hakan Güvençer ile çalışmaktan memnunuz, bundan sonra da kendisiyle çalışmak istiyoruz. Bingöl'e geldiği günden beri halkın içinde olan, Bingöllülerle birlikte imkanlar dahilinde ilin her sorununa el uzatan, mesai mefhumu gözetmeyen bir valiyi kim, neden değiştirmek ister ki? Eğer birilerinin şahsi menfaatlerine alet olmadığı için değişim isteniyorsa, tepkimiz daha büyük olacaktır. Bingöllülerin memnun olduğu, bütün görüşlere aynı mesafede olan, bu halkın geleceği için çabalayan bir mülki amirdir. Kesinlikle bu değişime karşıyız. Bu konuda Sayın Bakanımızın da duyarlı olacağını düşünüyoruz."

Şeref Bazman (Bingöl Din Görevlileri Derneği Bşk. Yrd.): "Yaygın medya kaynaklı haberlerde 11 ili valisinin değişeceği ve bunlardan birinin de Bingöl valisi olacağının belirtilmesi iddiadan ibaret de olsa bizleri derinden üzmüştür. 24 saat telefonu açık olan, fakir fukaranın sofrasına zaman mefhumu gözetmeksizin eşlik eden, kapısını sonuna kadar vatandaşa açık tutan, geleni kapıda karşılayan ve kapıda uğurlayan, vatandaşın derdini kendi derdi bilen, adaletli ve mütevazi duruşuyla kamuoyunda 'tam bir devlet adamı' olarak tanımlanan, halk ile devlet kaynaşmasını en üst seviyede tutan, esnafı ziyaret eden, kahvehaneleri dolaşıp vatandaşın sıkıntılarını dinleyen, kimliği ne olursa olsun insanlar arasında sınıflandırma yada ayrıştırma yapmayan bir insandır vali bey. Böyle bir valinin adının değişim içeren kararnamede yer alması Bingöl'e ve Bingöl insanına yapılmış bir haksızlıktır. Bingöl'ü Bingöllüler kadar seven biri olduğuna inandığımız Sayın Valimizin her daim yanındayız. Tavrımız da, mesajımız da nettir. Umarız mesaj iyi algılanır. Bu hususta siyasilerimizin de gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz" - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bingöl'de 'Valimiz Gitmesin' Ortak Görüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement