BKM Gençleri Kapuz Plajı'nı Temizledi - Son Dakika
Yerel

BKM Gençleri Kapuz Plajı'nı Temizledi

BKM Gençleri Kapuz Plajı\'nı Temizledi

BKM Tiyatro Kulübü gençleri, sosyal sorumluluk etkinliği kapsamında yaz aylarının yaklaşması nedeniyle Kapuz Plajı'nı temizlediler.

04.04.2014 15:09  Güncelleme: 15:14

Zonguldak Belediye Kültür Merkezi (BKM) Tiyatro Kulübü gençleri, sosyal sorumluluk etkinliği kapsamında yaz aylarının yaklaşması nedeniyle Kapuz Plajı'nı temizlediler.

Belediye Kültür Merkezi (BKM) Müdürü Abdullah Bakır ile birlikte plaja gelen gençler, ellerinde eldiven ve tırmıklarla plajı temizlemeye başladı. Kış aylarında dalgaların getirdiği pislikleri temizleyen gençler, Zonguldak halkını dereye katı çöplerini atmamaları konusunda uyardı. Çevre temizliği konusunda halkın titizlikle davranması gerektiğini belirten BKM Müdürü Abdullah Bakır, "BKM Tiyatro Kulübü gençleriyle bugün buraya plajımızı temizlemeye geldik. 27 Mart Dünya Tiyatrocular Günü nedeniyle bir hafta tiyatro etkinliği yaptık. Halkımıza bir hafta ücretsiz oyunlar oynadık. Bugün de, 8 aydır denizin getirdiği pislikleri, çöpleri Kapuz Plajı'ndan toplamaya geldik." dedi. Doğaya bırakılan bazı katı atıkların 500 yılda eridiğini, gelecek kuşaklara temiz bir doğa bırakmak için herkesin duyarlı davranması gerektiğini vurgulayan Bakır, "Denize, derelere çöp atmayalım. Plaja gelen vatandaşlarımız çıkıp giderken kendi çöplerini de alıp gitsin, çöp kutularına atsın. Zonguldak'ın böyle bir şeye ihtiyacı var. Şehrimize sahip çıkalım. Biz de gençlerimizle şehrimize sahip çıkmak için onlardan gelen bu projeyi uyguladık. Onlar şehirlerini seviyorlar, Zonguldak'ı seviyorlar. Zonguldak'a sahip çıkıyorlar. Ben onlarla gurur duyuyorum." diye konuştu. Bu arada, özellikle son yıllarda Zonguldak'ın bazı alanlarda çok geride kaldığına dikkat çeken Bakır, "Zonguldak'ımız 70'li, 80'li yıllara nazaran çok geriye gitmiştir. Biz Türkiye'nin ilk vilayetiyiz. İlk üniversite Zonguldak'ta açılmıştır, ilk balolar burada yapılmıştır, ilk mayoyla denize burada girilmiştir. Daha gelişmiş, daha modern bir şehir olmalıyız. Geleceğimiz olan gençlerimizle bunu sağlayacağız, bunlar şehirlerine sahip çıkacaklar. Kimi yazar olacak, kimi tiyatrocu olacak, kimi mühendis, kimi mimar ama her zaman Zonguldak sevdalısı olarak yaşayacaklardır. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Yaşasın tiyatro diyorum." dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel BKM Gençleri Kapuz Plajı'nı Temizledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement