Boytaş Mobilya'ya E1 Belgesi - Son Dakika
Yerel

Boytaş Mobilya'ya E1 Belgesi

Boytaş Mobilya\'ya E1 Belgesi

TSE tarafından, Boydak Holding bünyesindeki Boytaş Mobilya AŞ'ye, ürünlerinde kullandığı ham maddenin kansorejen madde içermediğini gösteren E1 belgesi verildi TSE Genel Sekreteri Karagöz: "E1, ahşaptaki emdirilmiş ve kansorejen etkisi olan kimyasalın insan sağlığına zarar vermeyecek sınırda tutulduğunu gösteren belgedir" Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Boydak: "Türkiye'de ilk kez Boytaş'a takdim edilen E1 belgelendirmesi, Boydak çatısı altındaki tüm markaların bu kriterleri harfiyen yerine getirdiğini ortaya koyan çok önemli bir belge"

23.07.2013 17:29

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından, Boydak Holding Grubu bünyesindeki Boytaş Mobilya AŞ'ye, ürünlerinde kullandığı ham maddenin kansorejen madde içermediğini gösteren E1 belgesi verildi.

TSE Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz, holding binasında gerçekleştirilen belge takdim töreninde yaptığı konuşmada, sosyal sorumluluk şuuruyla yapılan belgelendirme çalışmalarının her türlü takdirin üzerinde olduğunu, belgelendirmenin, yapılan bir işin başkaları tarafından izlenmesine cesaretle razı olmak anlamına geldiğini vurguladı.

Boytaş Mobilya'nın, sosyal sorumluluğun zirvesine çıkarak, insanların canlarına ve sağlıklarına gelebilecek muhtemel zararları önleyebilmek adına, işin başından itibaren kullandığı ham maddeleri de disipline etmek üzere çalışma başlattığını belirten Karagöz, "E1, ahşaptaki emdirilmiş ve kansorejen etkisi olan kimyasalın insan sağlığına zarar vermeyecek sınırda tutulduğunu gösteren belgedir. Bu belge sadece Türkiye'de eş değerleriyle bir rekabetin parçası olarak anlaşılabilir ama inanın dünyadaki artan tüketici eğilimi ve beklentileri, sosyal sorumluluğun gereği olarak bu yönde. Bu alandaki talep her geçen gün artıyor" şeklinde konuştu.

E1 ve benzeri belgelerin, insan hayatını fark etmeden her geçen gün azar azar öldüren maddelerin kullanılmasının önüne geçtiğini dile getiren Karagöz, şöyle devam etti:

"Dünyanın en büyük derdi, yetersiz enerji kaynağı. Kaybettiğiniz, verimsiz kullandığınız enerji, gelecekten çaldığınız çok önemli bir değer. O nedenle tüm dünyada artık enerjinin verimli kullanılması, olabildiği kadar mevcut kaynaklardan istifade edilebilmesi için çalışmalar yapılıyor. Önümüzdeki dönemde yapacağımız binalar, iş yerleri, bunların hepsi artık yeşil konsepti çerçevesinde tasarlanacak. Bu bizim lüksümüz değil mecburiyetimiz. Enstitü olarak da bu konudaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Her türlü hazırlığımızı yaptık. Yeşil belgelendirme dediğimiz yeşil bina belgelendirmesine başladık. Her şeyimiz hazır."

Türkiye'de mobilya sektöründe bir ilk

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Boydak da Türkiye'de mobilya sektöründe bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Ekonomisi güçlü, gelişmiş her ülkede olduğu gibi, Türkiye'de de müşteri beklentilerinin her geçen gün arttığını, eğitim seviyesinin ve tüketicinin herhangi bir üründen beklentisinin daima yükseldiğini vurgulayan Boydak, tüketicinin bu yüksek beklentisini karşılayacak maksimum faydayı sunabilen şirketlerin rekabette öne çıkabildiğini vurguladı.

Mobilya alanında üretimin yaklaşık yüzde 15'ini ihraç ettiklerini anımsatan Boydak, şöyle konuştu:

" Yurt dışına mobilya ihraç eden ve bu ihracatını her geçen gün artıran bir şirket olarak, bu pazarların talep ettiği üstün kalite ve hijyen standartlarının tamamını karşılama çabası içindeyiz. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, gelişmiş pek çok pazara ihracatımız çok ciddi kriterlerin karşılanması şartıyla mümkün olabiliyor. İşte bugün TSE tarafından, Türkiye'de ilk kez Boytaş'a takdim edilen E1 belgelendirmesi, Boydak çatısı altındaki tüm markaların bu kriterleri harfiyen yerine getirdiğini ortaya koyan çok önemli bir belge."

E1 belgesinin, üretimde kullanılan malzemelerin insan sağlığına zarar vermediğini, özellikle kanserojen madde içermediğini gösterdiğini açıklayan Boydak, "İnsan sağlığına değer veren marka misyonuyla Boytaş olarak kurulduğumuz günden beri kullandığımız ham maddeleri tedarikçilerimizden sürekli olarak E1 belgesiyle talep ediyorduk. Bu belge ile birlikte gümrükte yaşayacağımız sorunların daha az olacağını, daha çok ülkeye markalı ürünlerimizi ulaştıracağımızı ve hem Türkiye hem de Boydak Holding olarak kazanacağımızı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Boytaş Mobilya'ya E1 Belgesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement