Bozyazılılara Çka Destekleri Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Bozyazılılara Çka Destekleri Anlatıldı

Bozyazılılara Çka Destekleri Anlatıldı

Mersin'in Bozyazı İlçesi'nde Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) uzmanları, 2014 Mali Destek Programları hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.
Bozyazı Müftülüğü Konferans Salonu'nda ÇKA uzmanları Mehmet Ali Ünal ve Ayşegül Turgut tarafından...

27.11.2013 17:14

Mersin'in Bozyazı İlçesi'nde Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) uzmanları, 2014 Mali Destek Programları hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

Bozyazı Müftülüğü Konferans Salonu'nda ÇKA uzmanları Mehmet Ali Ünal ve Ayşegül Turgut tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Tekeli Belediye Başkanı Mehmet Yabalak, kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Slayt gösterisi eşliğinde sunum yapan ÇKA Uzmanı Ayşegül Turgut, Bölgesel Rekabet ve Yenilik Destek Programı'nın amacının, bölgede öne çıkan sektörlerde yenilik ve Ar-Ge kapasitesinin arttırılması, bölge ekonomisinin ulusal ve uluslararası pazarlarda rekabet gücünün yükseltilmesi olduğunu söyledi. Amaç doğrultusunda gıda ve içecek, kimya-plastik, konfeksiyon, metalik olmayan mineral ürün imalatı, makine-metal işleri, mobilya, turizm ve bilişim olmak üzere 8 sektörün destekleneceğini ifade eden Turgut, bu sektörlerin öncelik alanlarını da 4 kısma ayırdıklarını anlattı. Turgut, birinci öncelikli alanın Ar-Ge Yenilikçi Tasarım, ikinci öncelikli alanın Markalaşma, üçüncü öncelikli alanın Uluslararasılaşma Ağ Oluşturma, dördüncü öncelikli alanın ise Ürün Çeşitlendirme olarak belirlendiğini kaydetti. ÇKA tarafından bu program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarının 25 milyon lira olduğunu, verilecek desteklerin asgari 75 bin lira, azami 500 bin lira olacağını belirten Turgut, "Hiçbir destek, projenin toplam uygun maliyetinin yüzde 20'sinden az ve yüzde 50'sinden fazla olamaz. Bu değerlerin dışında kalan destek taleplerini içeren projeler değerlendirmeye alınmayacaktır. Proje bütçesinin ajans desteği dışında kalan uygun maliyet tutarı, başvuru yapanlar tarafından eş finansman olarak karşılanmalıdır" diye konuştu.

2014 Yılı Proje Teklif Çağrısı'nın 19 Kasım 2013 tarihinde başladığını bildiren Turgut, elektronik ortamda son başvuru tarihinin 3 Şubat 2014 olduğunu, evrak tesliminin ise 10 Şubat 2014'te son bulacağını dile getirerek, "11-12 Aralık tarihlerinde Anamur'da iki gün süreli Proje Hazırlama Eğitimi düzenleyeceğiz. Herkes katılabilir" dedi.

Daha sonra uzmanlar katılımcıların sorularını yanıtladı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozyazılılara Çka Destekleri Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement