Bsmmmo Başkanı Mesut Topcu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bsmmmo Başkanı Mesut Topcu Açıklaması

Bsmmmo Başkanı Mesut Topcu Açıklaması

Bağımsız denetim sürecinde kendilerini ve meslek örgütlerini yok sayıp pazar olarak görenlerle gidecek yolları olmadığını söyleyen BSMMMO Başkanı Mesut Topcu, "Kamu Gözetim Kurumu'nun ne amaca hizmet ettiğini anlamak güç.'Bağımsız denetçi olmak"...

27.03.2013 12:01

Bağımsız denetim sürecinde kendilerini ve meslek örgütlerini yok sayıp pazar olarak görenlerle gidecek yolları olmadığını söyleyen BSMMMO Başkanı Mesut Topcu, "Kamu Gözetim Kurumu'nun ne amaca hizmet ettiğini anlamak güç. 'Bağımsız denetçi olmak istemiyoruz' diyebilmeli, bu dik duruşu sergileyebilmeliyiz. Aksi takdirde sızlanmaya devam ederiz" dedi.

BSMMMO'un 11. dönem 6. olağan meclis toplantısı BAOB Yerleşkesi'ndeki hizmet binasında gerçekleşti. Oda meclisinin açılışında yaptığı konuşmada Kamu Gözetim Kurumu ile Bağımsız Denetim Yönetmeliği'nden bahseden BSMMMO Başkanı Topcu, 51 maddelik yönetmelikte, üst birlikleri TÜRMOB'un adını geçirmemek için çok özel çabalar sarf edildiğini savunarak, "Buradaki en önemli itiraz konumuz, eğitim, ücretlendirme ve disiplin konularının TÜRMOB dışında bir kurum tarafından düzenlenmesidir. Yanlış yapan, gerekli mesleki özeni göstermeyen meslek mensupları olabilir.  Ama bu durum, meslek örgütüne bildirilmeli ve gerekli kovuşturmayı kurum değil, meslek örgütü yapmalıdır" dedi.

"TÜRMOB'un diğer meslek örgütleri içerisinde ayırt edici en temel özelliği, eğitim alanında göstermiş olduğu başarısıdır" diyen Mesut Topcu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Eğitim alanında bu kadar başarılı olmuş bir örgütün elinden eğitimi alıp başkalarına ihale ediyorsun. Dünyadaki diğer örneklerine de bakıldığında, Kamu Gözetim Kurumu'nun görevi, meslek mensuplarının denetimi ve onların yaptığı işlerin kalite standartları yönünden değerlendirmesini yapmaktır. Ama ülkemizde maalesef bu kurum, hem eğitimi, hem disiplini, hem de en temel özlük haklarından biri olan ücretlendirmeyi de düzenlemeye çalışıyor. TÜRMOB gibi bir meslek örgütü yok sayılamaz. Bunu Türkiye'ye anlatabilmemiz lazım."

Kamu Gözetim Kurumu'nun eğitim konusunu ileriye götürerek, üniversitelerle anlaşıp iş birliğine girdiğini de sözlerine ekleyen Topcu, "Geldiğimiz noktada Kamu Gözetim Kurumu'nun ne amaca hizmet ettiğini anlamak gerçekten de güç" dedi. "İçinde bulunduğumuz bağımsız denetim sürecinde, bizi ve meslek örgütümüzü yok sayanlarla, bizi sadece pazar olarak görenlerle gidecek yolumuz yok" diyen Mesut Topcu, "Bizler, bu şartlarda bağımsız denetçi olmak istemiyoruz. Bu dik duruşu sergileyebilirsek, belli bir noktaya gidebiliriz. Aksi takdirde sızlanmaya bundan sonra da devam ederiz"  şeklinde konuştu.

Toplantının devamında, meslek mensupları sırasıyla söz alarak, görüşlerini paylaştı. Meclis toplantısı, tüzük değişikliği taslağının oy çokluğu ile kabul edilmesiyle sona erdi.

(MŞ)

27.03.2013 11: 39: 02

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bsmmmo Başkanı Mesut Topcu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement