Btso Başkan Adayı İbrahim Burkay Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Btso Başkan Adayı İbrahim Burkay Açıklaması

Btso Başkan Adayı İbrahim Burkay Açıklaması

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) başkan adayı İbrahim Burkay, Bursa'nın Türkiye'yi uzay ve havacılık üssü yapabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi."Bursa için hayallerim var" diyerek Türkiye'nin Gökmeni'nin Bursa'dan uzaya yükselmesini...

23.04.2013 15:24

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) başkan adayı İbrahim Burkay, Bursa'nın Türkiye'yi uzay ve havacılık üssü yapabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

"Bursa için hayallerim var" diyerek Türkiye'nin Gökmeni'nin Bursa'dan uzaya yükselmesini hedef olarak belirleyen İbrahim Burkay, savunma sanayiine üretim yapan Yepsan ve Ünver Group firmalarını ziyaret etti. İbrahim Burkay, ilk olarak Kayapa Sanayici ve İşadamları Derneği (KSİAD) Başkanı ve Ünver Group Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Korgavuş'la bir araya geldi.

Şehrin geleceğine katkı koymak adına Bursa 2023 Platformu'nu oluşturduklarını açıklayan İbrahim Burkay, "Kurduğumuz bu platform ile Bursa'nın geleceğini şekillendireceğimiz 16 makro projemiz var. Bursa'yı geleceğe taşımak için kurduğumuz bu hayaller tüm paydaşların sahiplenmesi ile gerçeğe dönüşecektir" dedi.

Dünyanın durmadan değişim gösterdiğini Bursa'nın da yerinde saymasının kabul edilemeyeceğine dikkat çeken Burkay, "Bursa'yı ortak akıl ile şekillendireceğiz. Örneğin tüm dinamikler değişmişken tarihi çarşının hala aynı mantıkta olması kabul edilemez. Ticaret yöntemleri gelişti. Orayı daha fazla insan çekecek bir yer haline getirmek için projemiz var. Makro ölçekte yapacağımız projeler ile Bursa'yı geleceğe taşıma arzusundayız" diye konuştu.

Kayapa Sanayici ve İşadamları Derneği (KSİAD) Başkanı ve Ünver Group Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Korgavuş ise, Bursa'da her alanda faaliyet gösteren çok önemli şirketlerin bulunduğunun altını çizerek, "Bizim tek eksiğimiz markalaşamamak. Dünyaca ünlü firmalara parçalar üretiyoruz; ancak marka olamadık. Ne yapıp edip Bursa'dan markalar çıkartmak zorundayız" dedi.

Ülke olarak Türkiye'nin son yıllarda önemli aşamalar kaydettiğine vurgu yapan Ayhan Korgavuş, ülkenin Çin'den daha iyi bir duruma geldiğine dikkat çekti.

"BURSA SAVUNMA SANAYİNİN ÜSSÜ OLMALI"

İbrahim Burkay, çalışmalarına YEPSAN Savunma Sanayi ve Havacılık A.Ş. 'yi ziyaret ederek devam etti. Türkiye ekonomisine yön veren kentlerin başında yer alan Bursa'nın, Cumhuriyetin 100. yılına dönük vizyonunu şekillendirmek amacıyla yola çıkan İbrahim Burkay, "Bu hayallerin gerçekleşmesi için bunu sadece benim inanmam yetmez. Tüm Bursa bu hayallere inanmalı ve sahiplenmelidir" dedi.

Bursa'nın şu anda hak ettiği konumda olmadığının altını çizen Burkay, "Teknoloji, havacılık ve uzay sanayiinde Bursa'nın merkez hale getirilmesinin stratejik önemi var. Bizler hedeflerimizi kendimiz belirlemeliyiz. Hedefleri belirlerken de vizyon çok önemlidir. Ülke vizyonunla paralel olarak hareket etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ilk Gökmeni'nin Bursa'dan çıkmasının önünde bir engel olmadığının altını çizen Burkay, "Bursa neden uzay ve savunma sanayiinin üssü olmasın? Bizim ihtiyacımız olan şey vizyon. Bugüne kadar sadece olanla yetindik. Artık icat çıkarıp dünyayı sallamalıyız. Bugünle yetinmeyip yarınları inşa etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Bursa'nın uzay ve savunma sanayii için gerekli alt yapıya sahip olduğunu ifade eden YEPSAN Savunma Sanayi ve Havacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baş ise, "Bursa olarak yeterli bilgi birikimine sahibiz. Tek eksiğimiz vizyon. Sayın İbrahim Burkay'ın koyduğu vizyon ve projelerle sahip olduğumuz değerleri Bursa için zenginliğe dönüştürebileceğimiz bir noktaya gelebileceğimize inanıyorum" dedi.

(MŞ)

23.04.2013 15: 14: 32

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Btso Başkan Adayı İbrahim Burkay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement